Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як реально знайти роботу в Латвії?

Пошуками роботи в певний момент життя доводиться зайнятися практично кожній людині. Хтось недавно закінчив здобувати освіту і шукає компанію для старту кар'єри, а хтось переїхав в інше місто і хоче міцно тут влаштуватися. Незалежно від конкретної ситуації, діяти потрібно швидко і при цьому досить обережно. Не хапайтеся за першу-ліпшу вакансію, особливо якщо сумніваєтеся в тому, що вона вам підходить.

Де шукати роботу? Найкращим варіантом на сьогоднішній день є інтернет і доступні на його просторах веб-сайти. Наприклад, за даним посиланням https://layboard.com/vakansii/latviya вас чекають десятки пропозицій від різних роботодавців. Кожна з них має розгорнутий опис, що включає в себе контактні дані для зв'язку. Отже, можна не виходячи з дому вибрати кілька вакансій і записатися на співбесіди. Це дуже зручно і швидко.

А ось ще кілька корисних рекомендацій для всіх, хто планує знайти роботу в Латвії:

  1. Відштовхуйтеся від своїх навичок. Так, ніхто не забороняє змінити сферу діяльності, але при наявності освіти і/або досвіду в якійсь із галузей, краще сконцентруватися на пошуках роботи в ній. Наприклад, якщо ви отримали освіту за спеціальністю «маркетолог» і вже працювали в рекламному агентстві, вам буде дуже важко пройти співбесіду на посаду програміста.
  2. Адекватно оцінюйте зарплату. По-перше, відразу дізнайтеся, яку суму вам заплатять гарантовано. По-друге, вивчіть можливі премії/бонуси і ймовірність їх отримання.
  3. Шукайте вакансії з перспективами кар'єрного росту. Кар'єрний ріст - це не тільки можливість збільшити зарплату, але і новий виклик, що спонукає розвиватися і робити своє життя цікавішим. Якщо роботодавець не пропонує зростання за посадами, єдиною причиною зробити вибір на його користь повинна стати зарплата, яка значно вища за середню по Латвії.
  4. Не бійтеся записуватися на кілька співбесід. На початковому етапі роботодавець обирає вас, але ситуація змінюється, якщо ви завітали на співбесіди в декількох компаніях. Якщо хоча б дві з них погодилися запропонувати вам роботу, право вибору знову-таки переходить до вас. Іноді цей факт навіть можна використовувати, щоб виторгувати собі вигідніші умови.
  5. Уважно вивчайте трудовий договір. У багатьох людей залишилася погана звичка - підписувати папери, не читаючи їх. Позбавтеся від неї, якщо не хочете зіткнутися з неприємностями в процесі роботи. Завжди корисно прочитати договір повністю, а також задати представнику роботодавця всі ваші запитання, перш ніж ставити підпис.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь