Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вийти заміж за іноземця в Україні: 5 важливих правил

1 правило: знайте свої права

Якщо зі своїм обранцем Ви вирішили одружитися на території України, обов'язково пам'ятайте, що право на шлюб в нашій країні мають тільки особи, які досягли 18 років.

2 правило: заява і документи для прекрасної українки

Припустимо, з правами у Вас повний порядок. Далі йдемо подавати заяву на реєстрацію шлюбу. Тут ніяких перешкод українське законодавство не лагодить. За Вашим вибором Ви можете подати заяву в будь-який орган ГРАГС незалежно від свого постійного місця проживання, наявності дозволу на проживання у іноземця та інших реєстраційних документів.

Щоб подати заяву на шлюб з іноземцем, громадянці України треба паспорт, а також попередні документи про свій статус заміжжя.

3 правило: важливі документи для іноземця

Документам іноземця приділяють більш пильну увагу.

Відзначимо, що законність перебування в нашій країні підтверджується досить просто - візою в паспорті, або будь-яким іншим документом, що засвідчує легальне проживання іноземця в нашій країні (посвідка на постійне або тимчасове проживання в Україні, міграційна картка тощо);

Також будуть потрібні документи про статус шлюбу іноземця, що підтверджують сімейний стан. Щоб легалізація документів не привела до проблем або затримок в оформленні, допоможезаключить брак с иностранцем в Украине ЮСТ групп.

До слова, таку довідку можна отримати і в Україні в дипломатичному представництві або консульстві держави, громадянином якої є іноземець. Однак і в цьому випадку документ підлягає легалізації - доведеться відправитися в Міністерство закордонних справ (якщо інший порядок не передбачений чинними міжнародними договорами нашої країни).

Не забудьте, що документ про сімейний стан (довідка) має термін дії - він дійсний тільки 6 місяців з дня його видачі або засвідчення. Тому з одруженням затягувати не варто!

4 правило: обов'язковий переклад

Нашим чиновникам необхідний, звичайно, український переклад всіх документів. Тому всі документи доведеться перевести на українську мову і завірити їх у нотаріуса (або у консула). Звертайтеся тільки до професійних лінгвістам - телефонуйте прямо зараз, щоб замовити письмовий переклад необхідних паперів!

Важливий момент: оскільки Україна є країною-учасницею Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах, підписаної ще 22 січня 1993 року, всі зазначені документи для громадян країн-учасниць не потребують легалізації.

5 правило: проявіть терпіння або обґрунтуйте поважні причини

Після збору і надання всіх документів, шлюб буде зареєстрований після закінчення одного місяця з дня подачі заяви про реєстрацію шлюбу. З «палацу одруження» не забудьте забрати Свідоцтво про шлюб, яке підтверджує законність вашого заміжжя!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь