Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Козлові крани: основні особливості та переваги

Козловий кран знайшов широке застосування в різних галузях виробництва через порівняно низьку вартість і високу вантажопідйомність. Монтаж крана відбувається досить швидко, через що за короткий термін можна прискорити процес розвантаження/завантаження суден на підприємстві. Особливість конструкції козлового крана дає можливість зручно маніпулювати вантажами, вільно пересуватися по рейках і ефективно використовувати наявну площу.

Особливості козлових кранів

Козлові крани бувають різних видів і включають:

  1. Електричний козловий кран загального призначення;
  2. Кран будівельно-монтажного призначення;
  3. Спеціального призначення.

Дані крани відрізняються за технічними характеристиками, вантажозахватним органам, вантажопідйомністю. Тому компанії, які проводять монтаж у себе на території такого обладнання, заздалегідь визначаються із завданнями і навантаженнями, які будуть на нього покладатися. Серед вантажозахоплювальних пристосувань можна виділити такі як: гак, грейфер, спредер, магніт, траверса з гаками, просторові рами, нестандартні конструкції.

Через габарити, кран такого типу можна застосовувати тільки на відкритих майданчиках поза приміщеннями. Для внутрішнього користування зазвичай використовують балочні крани. Працюючи з великотоннажними або негабаритним вантажем, такі крани просто незамінні.

Конструкція козлового крана відрізняється підвищеною міцністю і стійкістю, тому навіть сильні вітри майже не здійснюють на них вплив.

Складається козловий кран з балочного мосту, опор, кабіни, електричного обладнання та вантажозахоплювальних механізмів. Візуально опори крана схожі на ноги тварини.

Області застосування козлового крана

Козлові крани використовуються на:

  1. Контейнерних станціях;
  2. Лісопереробних підприємствах;
  3. Металобазах;
  4. Базах матеріально-технічного забезпечення;
  5. Заводах різних напрямків;
  6. Морських і річкових портах.

Обмеженнями роботи даного крана є лише довжина шляхів і довжина робочої балки. В іншому, вони дуже зручні, прості в експлуатації і обслуговуванні. Гарне обладнання, безумовно, принесе велику користь, спростить трудовий процес, створить необхідні комфортні умови для обслуговування клієнтів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь