Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати садові гойдалки

Дорослим гойдалки потрібні для відпочинку, дітям - для розваги. Відповідно, такі вироби можна розділити на наступні види:

Дитячі гойдалки. Мають невелику вагу, зазвичай оснащені тільки одним місцем. Для дітей важлива швидкість і велика амплітуда коливання. Але особливу увагу потрібно приділити безпеці конструкції. Краще віддавати перевагу гойдалкам з дерева або металу, ніж звичайним мотузковим моделям. Гойдалки повинні бути оснащені обмежувачами, що запобігають надмірне розгойдування і провертання «сонечка». На сидіннях повинні бути присутніми кріплення для страховки, що виключають ризик випадання маленької дитини.

Садові гойдалки. Призначені в першу чергу для відпочинку. Зазвичай ковані гойдалки виконані у вигляді комфортабельних і м'яких підвісних канапок, що витримують значне навантаження. Підходять як для відпочинку в компанії кількох людей, так і легкої дрімоти у власному саду. Є моделі, обладнані захистом від сонця. Зазвичай такий захист представлений декоративним навісом. Конструкція, як правило, виконана з привабливих матеріалів для прикраси ділянки.

Гамак-гойдалки. Виконані у вигляді лежака і розраховані в першу чергу на відпочинок. Як правило, гойдатися на таких гойдалках можна вліво і вправо, на відміну від традиційних моделей, де хитання відбувається вперед і назад.

Матеріал каркаса - головний фактор безпеки

Для виготовлення каркаса можуть використовуватися різні матеріали, що мають свої плюси і мінуси. Але, перш за все матеріал повинен гарантувати безпеку.

  1. Пластик - найдешевший і легкий матеріал. Відрізняється зручністю транспортування, стійкістю до вологи і атмосферних впливів. Не сприяє розвитку мікроорганізмів. Основними недоліками є можливість пошкодження при заморозках (є морозостійкі пластики) і відносно низька міцність.
  2. Каркаси з дерева виглядають більш привабливо і природно, гармонійно поєднуються з присадибною територією. Дерево незначно нагрівається на сонці, приємно на дотик.
  3. Матеріал поступається по міцності металу, але перевершує пластик. Боїться вологи, навіть при наявності захисного покриття. Піддається впливу комах. За деревом потрібно своєчасно доглядати.
  4. Металеві каркаси відрізняються максимальною міцністю і довговічністю. Конструкція виходить стійкою, здатна витримувати високі навантаження.

Є різні способи декорування матеріалу для додання природного виду. У тому числі можливо прикраса кованими елементами.

Сучасні тримісні гойдалки з металевим каркасом здатні витримувати навантаження до 320 кг. Але, потрібно враховувати перетин труб несучих опор конструкції. Більш товсті опори витримують підвищені навантаження, але збільшують вагу всієї конструкції. Такі гойдалки не зрушать під час розгойдування, проте їх важко переміщати по ділянці.

Опори гойдалок

Весь каркас конструкції ґрунтується на опорах. Вони відповідають за допустиме навантаження і стійкість. Опори потрібно вибирати виходячи з місця розташування гойдалок.

Часто зустрічаються опори в формі ніжок. Це зручний і практичний варіант, але вимагає рівній поверхні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь