Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Фольговані кульки - як продовжити строк використання

Для дітей така кулька стане улюбленою іграшкою, адже вона може мати вигляд героя казки або мультфільму. Довгий термін служби такої прикраси забезпечується щільним поліетиленом з фольгованим напиленням, який демонструє стійкість до механічних пошкоджень.

Для з'єднання двох частин кулі використовується термічне зварювання. Зрозуміло, з часом гелій поступово покине стінки виробу, проте саме прикраса не втратить міцності, а значить, її можна надути повторно. Придбати фольговані кулі оптом можна тут: https://optsharik.com.ua/catalog/folgirovannye-shary.

Яку кулю можна надути повторно

Якщо ваш фольгований шар втратив форму і поступово знітився, значить обсяг гелію, який знаходиться всередині, зменшився - його стало недостатньо, щоб прикраса парило в повітрі. В цьому випадку слід розв'язати кульку і поступово випустити повітря, після чого підготувати виріб для зберігання. Для цього необхідно прокласти кульку папером, розмістити в прохолодному, затіненому місці, не складаючи і не звертаючи. Тоді прикраса може пролежати як завгодно довго до моменту, коли ви вирішите подарувати їй друге життя!

Заповнюємо кулю гелієм

Гелій є одним з найбільш підходящих газів для заповнення кулі. Він дозволяє виробу в прямому сенсі літати, оскільки має меншу щільність, ніж повітря.

Надути фольгований шар в домашніх умовах не так просто. Для цього буде потрібно балон з гелієм і шланг з перехідником.

Як правило, такі пристосування не тримають в звичайних квартирах без особливої мети, тому можна взяти обладнання в оренду. Це вийде дешевше, ніж його придбання в особисте користування.

Щоб надути кулю гелієм, необхідно помістити отвір на перехідник і ретельно його закріпити за допомогою затиску. Після того як прикраса заповниться газом до потрібного обсягу, необхідно зняти його з перехідника і закрити клапан, а потім перев'язати тасьмою.

Якщо ускладнювати своє життя не хочеться, краще звернутися в спеціальну службу, яка займається створенням прикрас з повітряних куль або їх продажем.

Надуваємо кулю повітрям

Менших клопотів потребують наповнення фольгованого кулі звичайним повітрям. Однак в цьому випадку слід мати на увазі, що така куля не буде літати, хоч і набуде об'єму.

Для того щоб надути прикрасу, можна скористатися звичайним поршневим насосом - багато хто з них мають спеціальні насадки. Якщо немає насоса, то можна вставити в зворотний клапан кулі коктейльну трубочку на глибину 10-15 см. Це дозволить відсунути заслінку в сторону і відкрити доступ повітря всередину.

Після того як куля буде наповнена, необхідно витягнути трубочку. При цьому відбудеться автоматичне закривання клапана, і повітря не буде виходити назовні.

Термін служби фольгованої кулі

Нові фольговані кулі, надуті гелієм, можуть літати від 5 днів до 2 тижнів, після чого поступово спускаються вниз. Однак це не означає закінчення терміну їх придатності - при повторному надування інертним газом кулі знову злетять і протримаються в повітрі не менше 3 днів.

Зрозуміло, з часом пропускна здатність кульки буде зростати, особливо якщо нею активно грають діти. Щоб продовжити термін служби прикраси, подбайте про її захист від механічних пошкоджень, впливу прямих сонячних променів і впливу перепадів температур.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь