Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати систему блискавкозахисту

Сучасні системи блискавкозахисту повинні відповідати певним стандартам. Це питання регулюється на державному рівні. У Києві та області на сьогоднішній момент установка таких систем найбільш популярна.

Поки в Україні ще тільки починають розуміти забезпечення власної безпеки, безпеки членів сім'ї та майна, в столичному регіоні роботи по установці захисту від попадання блискавок йдуть повним ходом. У багатьох жителів приватних будинків це питання стоїть на порядку денному. Щоб правильно його вирішити, потрібно забути про саморобні пристрої, та звернутися в професійну компанію, що працює в даній сфері.

Захист будинку і майна від блискавки

Забезпечення безпеки повинно стояти на першому місці. Пряме влучення блискавки в будинок може привести до його руйнування, пошкодження, виходу з ладу побутових приладів, займання. Псування майна при цьому неминуча. Щоб уникнути отримання таких перспектив потрібно купити і встановити систему блискавкозахисту, докладніше на сайті https://energo-watt.com.ua.

Для кожного об'єкта розробляється свій проект, де вказуються основні вимоги та рекомендації фахівця. Після його розробки можна говорити про вартість робіт і терміни. Після виконання замовлення необхідно розраховувати на гарантійні зобов'язання та сервісне обслуговування, яке зазвичай вважається окремо. Понесені витрати цілком окупаються ціною цілісності майна та життя людини.

Вартість системи блискавкозахисту будівель розраховується на підставі інформації, зазначеної в проекті. Площа споруди грає далеко не останню роль у формуванні ціни. Від неї залежить кількість матеріалів і близкавковловлюючі елементів, які бувають:

  1. натягнутий близкавковловлюючі трос;
  2. блискавковловлюючі мережу;
  3. блискавковловлюючі стрижень.

Професіонал швидко на місці зорієнтується і запропонує оптимальний варіант. Для цього проводиться певна робота, спрямована на відповідність показникам ціни і якості. Замовник самостійно приймає рішення, виходячи з отриманої інформації від фахівця.

Як вибрати блискавкозахист

Схеми блискавкозахисту виконуються з пріоритетами або безпеки, або безперебійності. Від вибору залежить можливість тимчасового відключення системи. Сучасні системи досить складні. Вони розробляються відповідно до нормативів, прийнятими на державному рівні.

На перший, другий і третій типи діляться пристрої захисту від імпульсних перенапруг. Визначити відповідний тип для конкретного випадку повинен фахівець. Тип 1 може встановлюватися як самостійна одиниця, тип 2 потребує наявності типу 1, тип 3 вимагає попередньої установки перших двох типів. В такому випадку багатоступенева захист повною мірою гарантує безпеку. Системи з високим рівнем захисту встановлюють на складні об'єкти і в районах з високим ризиком удару блискавки.

У будь-якому випадку перед покупкою системи блискавкозахисту потрібно проконсультуватися з висококласним фахівцем. Це в значній мірі може заощадити час і гроші.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь