Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке благодійні фонди та як вони працюють

Як працюють благодійні фонди?

Благодійність - надання безоплатної (або на пільгових умовах) допомоги тим, хто цього потребує. Може бути як в колективних формах (фонди, організації), так і у вигляді індивідуального меценатства, наприклад, як це робить максим. Слід зазначити, що основною рисою благодійності та меценатства є вільний і невимушений вибір форми, часу і місця, а також змісту допомоги.

Сьогодні благодійність значно зросла з зборів «в коробочку» і «конвертик» і кожен, хто хоче робити добро, розуміє, що працювати потрібно в правовому полі відповідно до закону.

Отже, коротко про те, що ж таке Благодійний Фонд і як працює ця організація?

Для початку, скажімо пару слів про те, що Фонд - організація некомерційна і здійснює діяльність відповідно до Статуту, де при підставі організації прописуються ті види діяльності, згідно з якими Фонд бажає надавати допомогу.

Благодійні Фонди працюють в напрямках будівництва і реконструкції культових споруд, а також підтримки спортивних, культурних та освітніх проектів. Є фонди, які надають адресну допомогу нужденним, а є ті, хто займається лікуванням, також окремо варто сказати про фондах, які здійснюють продуктову допомогу.

Фонд заснували, зареєстрували, вибрали напрямок. Що далі?

Далі - програма, «серце» фонду, та мета, яку необхідно здійснити. Програма - документ офіційний, який затверджується спеціальним протоколом на Раді Фонду і де прописується яка кількість коштів необхідно зібрати і в які терміни. Програму затвердили і приступаємо до реалізації. Починаємо збір коштів. Всі гроші, які надходять на розрахунковий рахунок Благодійного Фонду витрачаються на реалізацію програми, про що Фонд щорічно звітує публічно на своїх ресурсах.

Діяльність Благодійного Фонду контролюється податковими органами, а також, Міністерством Юстиції, тому, коли Ви маєте справу з Фондом, можете бути абсолютно спокійні, кожна копійка перерахованих коштів витратиться чітко на заявлену благодійну мету.

Допомагати чи ні - Ваш вибір. Робити добро просто, потрібно тільки почати, адже великі цілі досягаються шляхом маленьких кроків!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь