Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Використання бетону в сучасному будівництві та його класифікація

Бетон в будівельній і виробничій сфері класифікується за своїм складом, в залежності від типу застосовуваних наповнювачів і в'яжучих речовин. Людині, який вирішує побудувати будинок, потрібно чітко визначити марку і клас бетону. У продажу є розчини для гідротехнічних споруд і атомних станцій, багатоповерхових і приватних будинків.

А, якщо ви хочете дізнатися вартість бетону, то для цього варто звернутися в компанію, що спеціалізується на виробництва будматеріалу, наприклад, на сайте. У сучасному будівництві однією з кращих в цьому сегменті є група компаній "Бетон-Строй".

Сфера використання

В даній статті розглянемо кілька видів бетону, який відмінно підійде для зведення приватного будинку, а також, розберемо основні етапи використання розчину.

Підготовчий процес. Щоб якісно облаштувати підставу, слід виконати заливку бетону на заздалегідь підготовлену піщано-грунтову подушку. В такому випадку, доцільно використовувати низьку марку бетону, наприклад, продукцію М100.

Фундамент. Розчин бетону для фундаменту підбирається виходячи з двох факторів: маса будови і тип ґрунту. Щоб конструкція була стійкою багато років, придбайте бетон марки не нижче 200. Використовувати суміш вище 450 недоцільно, так як подібний вид бетону призначений для зведення багатоповерхових будівель. Для точного визначення марки і класу матеріалу, розрахуйте найбільш ймовірну масу споруди.

Фахівці рекомендують облаштовувати підставу монолітного типу. У продажу є різновид бетону, який проводиться з вапнякового щебеню, але параметри такої продукції значно поступаються іншим аналогам.

Балки. Для балок або перекриттів фахівці рекомендують використовувати важкі марки бетону, які відрізняються високою міцністю. Щоб не перевантажувати підставу можна зупинитися на продукції М200. У будь-якому випадку, необхідно для початку зробити розрахунки.

Стяжка підлоги. Стяжку доцільно виготовляти з суміші марок 150 і 200. Проте, тут слід ретельно вибирати виробника, так як, можна придбати продукцію низької якості.

Стіни. За своєю класифікації бетон буває особливо важким, важким і легким. Для облаштування підстави потрібно суміш важкого типу. Якщо мова йде про створення стіни, то тут підійде бетон М200.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь