Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати насос для водопостачання

Думаю, ні для кого не секрет, що в приватному будинку основа водопостачання - це насос. Його повинно вистачити для забезпечення подачі води в будинок, баню, на присадибну ділянку і т.д. Який насос для цього потрібно придбати?

Зазвичай це визначається глибиною залягання води, в разі до 7 метов оптимальною буде покупка самовсмоктуючого speroni насоса в інтернет-магазині speroni-shop.com.ua, також тут ви зможете дізнатись, якою буде на насос speroni цена. При наявності в ньому встроєнного ежектора буде забезпечений підйом води за рахунок розрідження. .

Також потрібно визначитись з типом бака: накопичувальним або мембранним. У першому варіанті датчик буде стежити за рівнем води і не допустить переповнення бака і навпаки включить, коли рівень буде нижче норми.

А, якщо у вас буде мембранний бак, плюс реле тиску, то це вже можна назвати насосною станцією. У неї є ряд переваг:

  1. насос рідше вимикається і включається, що збільшує його строк служби;
  2. в разі вимкнення електроенегіі вода відразу не зникне, тому що в баку залишиться резерв;
  3. станція компактна і встановити її можна в будь-якому зручному місці;
  4. з'являється можливість використовувати водонагрівальні прилади, тому що буде створено достатній тиск.

Вибираємо насос для водопостачання будинку

Кожен власник приватного будинку стикається з рішенням однієї з основних проблем - організація водопостачання. У більшості випадків, коли немає можливості підключитися до водопровідної магістралі, єдиним альтернативним варіантом стає автономна система, де відцентрові насоси для води становлять її основу. З огляду на класифікацію насосів за призначенням - водопідіймальні, циркуляційні та дренажні, в даній статті мова піде про вибір типу обладнання для підняття води з вододжерела.

Для того, щоб визначитися з типом насоса в першу чергу слід орієнтуватися на наступні дані:

  1. Водне джерело, його місце розташування (колодязі, свердловини, штучні або природні водойми) і параметри (діаметр, глибина, динамічний або статичний рівень, швидкість притоку води та інше);
  2. Якість рідини - склад, наявність домішок, піску;
  3. Поверховість будинку і кількість точок водорозбору;
  4. Кількість споживачів і витрата води;
  5. Втрати тиску, стабільність робочої напруги і характеристики двигуна насоса;
  6. Подача і напір - це розрахункові величини.

Конструкції насосів можуть істотно відрізнятися один від одного в залежності від способу створення вакууму в приладі. За цією ознакою можна купити насос для перекачування води як відцентровий, вихровий, вібраційний (електромагнітний / мембранний), так і роторний / гвинтовий, водоструминний, турбінний або поршневий (для колонок).

Спосіб розташування гидронасоса щодо водного резервуару розділяє обладнання на моделі поверхневого, погружного і глибинного типу. Поверхневі насоси підходять при прямому підключенні до трубопроводу, при подачі води з неглибоких джерел до 8 м і розташовуються в стороні від них. Глибинні установки, розміщуються на певній відстані від дна водойми глибиною більше 10 м, в той час як заглибні, також функціонують під водою, більш потужнішим поверхневих і застосовуються до глибин не більше 10 м. За функціональним можливостям в обслуговуванні насоси ділять на колодязні, свердловинні, дренажні або мотопомпи.

Важливо: Продуктивність насоса не повинна перевищувати можливості гідроспоруди щоб уникнути «сухого ходу». Тому варто передбачити захист від режиму «сухого ходу», поплавок, що відключає електроживлення при зниженні рівня води до виникнення «сухого ходу», датчик контролю перегріву корпусу. При інтенсивному використанні обладнання не повинно призводити до руйнування гідроспоруда.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь