Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги і недоліки вертикальних пилососів

Пилососи давно стали практично незамінними для полегшення прибирання приміщень, вони є в переважній більшості квартир і приватних будинків. Ринок постійно пропонує різні новинки. Вертикальний пилосос для ринку України є однією з таких новинок, хоча в країнах Європи і в Америці він вже давно майже повністю витіснив свій підлоговий горизонтальний аналог.

Як влаштовані вертикальні пилососи і в чому їх плюси і недоліки?

Виглядає вертикальний пилосос як велика щітка, тільки уздовж її ручки розміщені всі основні складові пилососа:

  1. повітряний насос;
  2. контейнер для збору пилу;
  3. акумулятор (для автономних моделей);
  4. пристрій для змотування шнура (для дротових приладів);
  5. фільтри для повітря (є моделі з аква-фільтром);
  6. контейнер для води (якщо це миючий пилосос).

Насадки можуть бути самими різними, з їх допомогою можна якісно почистити як килим, так і паркет. Всі кнопки управління розміщені на ручці, прилад легко переміщується по підлозі однією рукою (навіть найважчі моделі).

Основні переваги вертикальних моделей:

  1. Не вимагають багато місця для зберігання. Дротові пристрої можна поставити в будь-який вільний простір за шафою, за дверима або в кутку кімнати. Для акумуляторних моделей в таких же місцях обладнуються зони зарядки.
  2. Немає ніяких додаткових шлангів, все знаходиться на одній ручці.
  3. Замість звичного мішка для сміття використовується компактний контейнер, який для очищення просто промивається водою.
  4. Не потрібно постійно розбирати прилад після використання і збирати його заново.
  5. У деяких моделях є знімний вузол для всмоктування пилу, який дуже зручний для прибирання у важкодоступних місцях (салон автомобіля, верхні полиці, і т. д.).
  6. Можливість повністю автономної роботи. Такі пристрої можна використовувати там, де немає розеток, почистити ними салон автомобіля, гараж, альтанку на дачі й інші місця.
  7. Крім того, пилосос вертикальний найчастіше виглядає набагато привабливіше свого громіздкого підлогового побратима, багато моделей легко вписуються в сучасний інтер'єр і їх можна залишати на виду, не приховувати від сторонніх очей.

Основні мінуси вертикальних пилососів:

  1. Більшість таких пристроїв поступаються в потужності звичайним підлоговим пилососам. Особливо це відноситься до автономних приладів, але і дротові моделі поки що не володіють високою потужністю всмоктування.
  2. Активна автономна робота може тривати від 20-ти хвилин до години, в залежності від моделі. Цього часу часто недостатньо для прибирання приміщень, а підзарядка триває від 4-х годин до 6-10-ти годин.
  3. Підвищений рівень шуму, особливо у старих моделей. Виробники активно намагаються вирішити цю проблему, і прилади нових моделей вже значно менше шумлять.
  4. Чим більше можливостей закладено виробниками в вертикальний пилосос, тим він важчий. Вага деяких пристроїв перевищує 9 кг. Це не дуже зручно, хоча при роботі і не потрібно якихось надмірних зусиль, прилад досить легко перемішається всередині приміщення.

Незважаючи на перераховані недоліки, вертикальні пилососи набувають все більшої популярності у жителів України. Виробники зараз випускають різноманітні варіанти таких пристроїв: автономні і провідні, миючі та звичайні, з аква-фільтром або без нього, зі знімним всмоктуючим вузлом, бюджетні і дорогі. Кожен покупець може підібрати собі найбільш підходящу під його запити модель. Чистоти і затишку вашому будинку!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь