Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати ортопедичний матрас

Комфортність і користь для здоров'я ортопедичних матраців не викликає ні в кого сумнівів, адже будь-яка людина, що користується ними, може це підтвердити. Зараз їх випускають багато виробників. Розроблено багато конструкцій, тому будь-який замовник може придбати ортопедичні матраци в інтернет-магазині або в звичайному магазині у відповідності зі своїми потребами і наявним бюджетом.

Є три основних типи матраців:

  1. пружинні;
  2. безпружинні;
  3. змішані.

У кожного з цих типів є свої переваги і недоліки. Матраци, здатні задовольнити найрізноманітніші вимоги до них, можна вибрати на сайті https://askona.ua/.

Пружинні матраци

Справжнім ортопедичним ефектом володіють пружинні матраци з незалежним блоком пружин, так як кожна з них не пов'язана з іншими пружинами і краще пристосовується до анатомічних особливостей людини. У свою чергу залежний пружинний блок має менший ортопедичний ефект, але він значно дешевше. Крім пружинного каркаса матрац має прошарок з натуральних і синтетичних матеріалів різної товщини і жорсткості.

Якщо є медичні показання до використання ортопедичного матраца, то краще вибрати різну його жорсткість з кожного боку і перевертати матрац в залежності від загострення хвороби. Також жорсткість вибирається залежно від віку, ваги і особистих переваг. Серед матраців можна також знайти матраци зима-літо, які мають різний склад верхнього шару. Для зими використовується вовна, а для літа - хлопок.

Безпружинні матраци

У таких матраців немає металевого каркаса і вони складаються з одного або декількох шарів натуральних або штучних матеріалів різної товщини. Жорсткість залежить від виду і комбінації використаних матеріалів. Латексні матраци м'якші, а із застосуванням кокосової койри - жорсткі. Зазвичай такі вироби використовуються для маленьких дітей, яким не рекомендується спати на м'якій поверхні. Для дорослих верхній шар повинен бути з латексу або пенополіуретана.

Що ще потрібно врахувати при покупці

Для людей, схильних до алергії, потрібно віддати перевагу штучним матеріалам, тому що натуральні можуть викликати напади. Чим більше вага людини, тим більш жорстким може бути матрац, але для літніх людей краще вибрати менш жорстку модель. Щоб матрац прослужив довше, бажано використовувати наматрацник.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь