Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Здоровий сніданок для вашого школяра: що можна давати?

Дієтологи нагадують - сніданок повинен складати не менше 25% від добової калорійності харчування для людей будь-якого віку. Але для дітей його потрібно робити дуже поживним, щоб вони почали свій день плідно і з запасом енергії, наприклад, Подушечки Старт. Ми зібрали поради фахівців з приводу найбільш корисного сніданку для школярів.

Який сніданок є найкориснішим?

Кращий сніданок незалежно від віку - каша. Багато цінних корисних речовин міститься в вівсяної, ячмінної і гречаної. А ось манна не підходить для сніданку, оскільки в ній практично немає корисних рослинних волокон.

Краще вибирати цільнозернові каші, оскільки чим більше подрібнюється зерно, тим менше вона корисний продукт на його основі. Такі каші подарують відчуття насичення до 5 годин на день, а «заварні» всього на 1,5-2 години.

Вівсянка - кращий варіант сніданок для людей будь-якого віку

Каша краще засвоюється дитиною, якщо робити її на молоці, а не на воді. Згідно з рекомендаціями, які дає ВООЗ, дітям потрібно отримувати не менше 2 порцій молочних продуктів в день, наприклад, склянку молока і 30-40 г нежирного сиру.

Щоб збагатити їжу вітамінами, додайте в кашу невеликий шматочок вершкового масла, адже в ньому є і жирні кислоти, і повноцінний білок. А щоб у цього продукту був більш виражений смак, використовуйте сир або ягоди.

Чим поснідати, якщо каша набридла?

Краще чергувати каші з сирними і яєчними сніданками. Наприклад, можна давати сирники, запіканку, ліниві вареники.

Якщо у дитини відсутній алергія, то до трьох разів на тиждень можна готувати сніданки на основі яєць: зробити омлет, відварити і подати з цільнозерновим хлібом для досягнення максимальної корисності.
В цілому, основними продуктами для сніданку школяра повинні бути:

  1. злакові;
  2. молочка;
  3. яйця.

У цих продуктах є повільні вуглеводи, які потрібно для розвитку дитини, легко засвоюється білок.

Чому варто давати пластівці на сніданок?

Сухі сніданки у вигляді шоколадних кульок, пластівців корисні, оскільки містять в своєму складі велику кількість необхідних вітамінів та мікроелементів, вони є джерелом необхідної дитині енергії.

При покупці пластівців завжди орієнтуйтеся на склад продукту.

Якщо вже зовсім немає часу на приготування, фахівці рекомендують давати такі сніданки невеликими порціями не більше двох разів на тиждень. А при покупці вибирати ті з них, що містять в собі мінімум цукру і максимум клітковини.

Чи можна давати глазуровані сирки?

Так, цей продукт підходить на сніданок, але теж дуже рідко через що міститься в них цукру. Роскачество рекомендує: при придбанні глазурованих сирків вибирати ті, які мають короткий склад і мінімальний термін придатності. Все що має бути в якісному сирку:

  1. сир;
  2. глазур;
  3. цукор;
  4. вершкове масло або вершки.

Якщо є якісь інші добавки, купувати продукт не варто - плавлені сирки явно будуть не корисні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь