Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Твори, що стали видатними кіноблокбастерами

Екранізації книжок у 2019 році не розчаровують. Оскільки рік добігає до кінця, фільмів, знятих за книжками, назбиралося вдосталь, але є ще багато екранізацій, яких ми очікуємо. Сподіватимемося, що 2020 рік буде ще багатший на екранізації наших із вами улюблених книжечок. Але зараз порекомендуємо вам добірку із книг, екранізації яких вже стали хітами.

«Воно»

Книги, по яким знято фільми, інколи бувають непідкореними вершинами, але після перегляду їхніх екранізацій багато хто наважується на їхнє прочитання, навіть якщо це величезні фоліанти. У вересні цього року на великі екрани вийшла друга частина фільму «Воно», знятого за однойменною книжкою Стівена Кінґа (як не дивно, також «Воно»). Ця історія, як і фільм, не для слабкодухих любителів жахастиків і подібного «мракобісся» (жартуємо, ми самі любителі потремтіти у кінозалі під якісний жахливчик, а якщо ще й кінґівський, то це обов’язок). Можливо, любителі старої версії фільму, який був знятий ще у 1990 році, не оцінять нового, але повірте - обидві версії варті, щоб їх переглянути, а якщо підкріпити перегляд прочитанням цього «magnum opus», то в результаті можна отримати коулфобію на досить тривалий час або й на все життя. Але ж все має свою ціну, хіба не так? Тому гайда дивитися/читати і насолоджуватися процесами разом із книгарнею “Є”.

«До зустрічі з тобою»

Джоджо Мойєс - авторка низки драматичних та любовних романів. Фільм «До зустрічі з тобою» став найуспішнішою екранізацією книжок авторки. Драматична історія про кохання двох людей із різних шарів суспільства, дуже банально, скажіть? Але авторка додає досить глибокого соціального підґрунтя. Вільям – багатий, успішний і до того ще й красунчик, мрія кожної дівчини, але проблема в тому, що він не може ходити, без шансу на одужання. Луїза – розумна та шалена дівчина із скромної родини, стає доглядальницею для Вільяма. Ви не зможете не просльозитися від цієї щемкої та чуйної історії. Попри всі труднощі, навіть у найтемніші моменти життя, будь-коли у нього може увірватися вихор найрізноманітніших барв.

«Заборонений. Історія життя та боротьби Василя Стуса»

Книжкова екранізація «Заборонений» стала однією із найуспішніших стрічок вітчизняного кінематографу. Для авторів книжки, Сергія Дзюби та Артемія Кірсанова, це вже друга і також успішна робота, першою була «Позивний «Бандерас»». Ці дві книжки написані за сценаріями фільмів, тому це не звичайна «книжкова екранізація», а радше книжки на основі фільму. Але автори ставлять собі за мету не копіювати сценарій фільмів, а всіляко його доповнювати. Тому для більш чіткої картинки із екрану можна додатково прочитати книжку. Звісно, одне без другого існує, та цього разу можна сказати: «Всі, хто проти терору, читайте книжку та дивіться фільм».

«Подорож собаки» та «Життя і мета собаки»

Кращі екранізації книг часто супроводжуються сентиментальними моментами та грають на емоціях людей, бо жодна книжка або фільм не будуть хорошими, якщо не зможуть вразити свого глядача або читача відповідно. Тож такими книжками є «Життя і мета собаки» та «Подорож собаки» Брюса Кемерона. Історії про братів наших менших, а особливо найвірніших друзів – собак, захоплять вас навіть якщо ви не тямитеся від котиків. Фільми за цими книжками не менш успішні і можуть навіть спонукати до прочитання або наштовхнути на рішення, яке ви так давно не наважувалися прийняти – завести домашнього улюбленця.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь