Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Китайський чай пуер: особливості, види та властивості

Смачний ароматний чай здатний підбадьорити, подарувати насолоду, підняти настрій і надати неоціненну користь організму. Такими якостями володіє пуер.

Особливості чаю пуер

Батьківщина продукту - Китай. Чай пуер виготовляється за допомогою ферментації сировини, листя, зібраних з рослин, які ростуть в гірських регіонах. Листя зав'ялюються, скручуються, після цього їх ферментують, сушать, на останньому етапі ретельно пресують. Завдяки технології виробництва виходить продукт, який поліпшує свої якості з часом.

У продажу чай пуер зустрічається в формі млинця, коржа, розсипчастої суміші або брикету. Існує кілька сортів пуеру:

  1. чорний, насичений шоколадними нотками та яскравим смаком;
  2. зелений, відрізняється солодкістю, ароматом родзинок, чорносливу або фініків;
  3. білий, має запах меду і лугових трав.

Поділяються види чаю пуер на дві групи - Шен і Шу. Перша - необроблена сировину, друга - зріла. Сьогодні придбати чай пуер можна не тільки в Китаї, але і в інших країнах, наприклад, на сайті https://newtea.ua/chay/puer за привабливою ціною. Його популярність обумовлюється дивовижними смаковими і ароматичними властивостями і здатністю здійснювати корисну дію на організм.

Переваги чаю пуер для організму

Помірне вживання напою в повсякденному раціоні позитивно позначається на здоров'ї. Чай пуер має здатність:

  1. збільшувати життєву енергію і бадьорить після важкого дня;
  2. очищати судини, підвищувати рівень їх міцності і еластичності;
  3. нормалізувати артеріальний тиск;
  4. забезпечувати профілактику розвитку онкологічних захворювань;
  5. стабілізувати функціонування шлунково-кишкового тракту;
  6. знімати втому і головний біль;
  7. поліпшувати стан шкірних покривів;
  8. виводити шлаки і стабілізувати вагу.

Останні дослідження показують, що пуер нейтралізує негативну дію на організм нікотину, хімічних сполук, завдяки йому можна позбутися від похмільного синдрому. Фахівці рекомендують вживати напій в ранкові години для пробудження організму і активації роботи головного мозку. Не варто зловживати продуктом, оптимальна доза для дорослої людини - 2-3 чашки в день.

З обережністю варто ставитися до пуеру вагітним жінкам і дітям. Чай має сечогінну дію, що негативно позначається на якості сну. Не рекомендується напій дітям і годуючим матусям, підліткам чай вживати можна в невеликій кількості. Чай пуер цінний тонізуючими якостями, завдяки йому можна зняти напругу, підвищити витривалість, знизити вплив на мозок інтелектуальних навантажень під час сесій та іспитів. Допускається введення пуеру в раціон дитини після 12-ти років, перед цим бажано проконсультуватися з сімейним лікарем або педіатром.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь