Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Безконтактна оплата банківською картою, що це таке і навіщо потрібно. Безконтактні банківські карти - MasterCard PayPass і Visa payWave.

Кредитні організації намагаються йти в ногу з часом і часто пропонують споживачеві фінансових послуг новинки. Деякі з них приживаються, деякі ні, а про якісь і після закінчення часу мало хто чув. Про те, що з себе представляють карти з технологією безконтактних платежів, які у цього банківського продукту є плюси і мінуси, читайте нижче.

Карти https://idcard.com.ua/ з технологією безконтактної оплати - це карти, які оснащені вбудованими чіпом і антеною, передають по радіоканалу на безконтактний термінал інформацію про платіж.

Від звичайних карт такі відрізняються тим, що з їх допомогою оплату товару на касі можна зробити миттєво, одним дотиком. Ви просто підносите «пластик» до спеціального зчитувального пристрою - і купівля вже оплачена! Не потрібно віддавати картку касиру, додатково вводити пін-код (якщо вартість товару або послуги менше 500 грн). Швидко і зручно, чи не так?

Які бувають безконтактні карти?

Безконтактні картки бувають як розрахунковими, так і кредитними.

При цьому існують безконтактні карти з технологіями payWave і PayPass. У платіжної системи MasterCard Worldwide така технологія безконтактних платежів називається PayPass, у VISA - відповідно payWave. Особливих відмінностей між ними немає, методики використання таких карт практично однакові.

Як використовувати безконтактні карти?

Здійснити безконтактний платіж можна тільки в тих місцях, де присутні логотипи MasterCard PayPass або Visa payWave. Сам процес покупки виглядає так:

  1. ви перевіряєте введену касиром суму платежу;
  2. на мить тримайте безконтактну картку до зчитувального пристрою;
  3. звучить звуковий сигнал і на дисплеї з'являється напис, що підтверджують факт оплати;
  4. термінал відключається (це виключає списання подвійної суми).

Якщо сума вашого платежу перевищує 500 грн (чи будь-який встановлений ліміт), то вам додатково потрібно буде ввести PIN-код або отримати від касира чек для підпису. Якщо ж ви розраховуєтесь безконтактною карткою за межами нашої країни, то суму обмеження потрібно буде уточнити у касира. У деяких країнах, перевищуючи певний ліміт, оплатити покупку можна буде тільки контактним способом.

До плюсів зазвичай відносять:

  1. рекордну швидкість проведення операції оплати;
  2. зручність оплати;
  3. відсутність необхідності передавати свою банківську карту сторонній особі (касиру);
  4. відсутність необхідності витрачати час на введення PIN-коду (до встановленого ліміту);
  5. більший термін служби в порівнянні зі звичайним «пластиком» (така карта менше зношується, оскільки рідше валиться механічного впливу);
  6. можливість використовувати безконтактні карти в звичайних банкоматах або терміналах;
  7. прийом більш ніж в 30 країнах.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь