Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати потративну колонку

Касетні, CD і навіть MP3-плеєри давно стали не потрібні, але ми як і раніше беремо з собою улюблену музику - тепер вона поміщається в стильній портативної колонці. Розповім, за якими характеристиками вибирати акустику, щоб дискотеку можна було влаштувати навіть на вулиці.

За останні 20 років смартфони та планшети еволюціонували і перетворилися в кишенькові комп'ютери з необмеженим доступом до музичних сервісів. Чи не потрібна навіть карта пам'яті з улюбленими треками - досить доступу в інтернет. Правда, слухати музику через штатний динамік телефону зручно тільки в навушниках, інакше вона буде звучати тихо, а батарея швидко розрядиться.

Повноцінну акустику, як у меломанів минулого, носити не потрібно - тепер є портативні версії від sotos.com.ua, які поміщаються в рюкзаку і навіть в кишені. Це зовнішній динамік з вбудованим акумулятором, який підключається до мобільних пристроїв по Bluetooth або Wi-Fi. Звук з такою колонки у багато разів голосніше і якісніше, ніж з динаміка смартфона.

Вибрати тип колонки

Портативні колонки діляться на три типи.

Моно - найпростіша колонка з одним динаміком, відрізняється компактними габаритами і малою вагою. На виході не буде об'ємного звучання музичних композицій, але з гучністю у таких моделей повний порядок.

Стерео - колонка з двома динаміками і високою потужністю. Дає об'ємний звук: навіть на малій гучності буде чутно все відтінки і нюанси мелодії. Щоб отримати ефект оточення музикою на 360 , доведеться поекспериментувати з розташуванням колонки щодо слухача.

Портативна акустика 2.1 може замінити сабвуфер в автомобілі
Тип 2.1 - колонка з двома динаміками і сабвуфером. Дає виразні баси і чіткий ритм, тому підійде для тих, хто любить не тільки слухати музику, але і танцювати. Треки будуть звучати так голосно, що з легкістю заглушать шум веселій компанії.

Кожен тип колонок оснащується одно-, дво- або трьохсмуговим динаміком. На відміну від універсальних односмугових колонок багатосмугові відтворюють звук, який збалансований по всьому діапазону частот, - з чітко помітним верхи, яскравою серединою і насиченим низом.

Зрозуміти, які потрібні потужність і діапазон

Чим більше вихідна потужність, тим вище гучність. Колонка потужністю в 3-5 Вт вже грає голосніше смартфона, але не буде чути всім оточуючим - можна повісити її на велосипед. Колонка потужністю до 10 Вт підійде для маленької вечірки в приміщенні, а до 20 Вт буде чутна на пікніку або веранді. Параметр безпосередньо впливає і на розміри пристрою: потужна колонка буде крупніше.

Важливий нюанс: якщо прослуховувати музику на максимальній гучності, акумулятор колонки сідає швидше. Багато виробників хитрують і вказують час роботи, яке заміряні при прослуховуванні треків на середній гучності.

Діапазон теж впливає на якість звуку: чим він ширше, тим багатший і деталізований звук відтворюють динаміки. Правда, середньостатистична людина чує звуки в межах від 16 до 20 000 Гц, тому брати колонку з великим діапазоном немає сенсу. Наприклад, діапазон звичайних колонок починається від 20 Гц.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь