Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати квартиру?

Купівля квартири - це не тільки радісна подія, але і сильний стрес. Щоб не пошкодувати про свій вибір, до нього треба поставитися відповідально.

Перш ніж придбати житло, необхідно визначитися з основними критеріями:

  1. вид будинку;
  2. район;
  3. будинок, поверх;
  4. площа, планування, стан квартири.

Вид будинку

Покупці можуть купить квартиру в Одессе в новобудові або у вторинному будинку. Кожен варіант має переваги і недоліки. Якщо немає можливості чекати спорудження будинку і подальшого ремонту, краще вибрати квартиру за даним посиланням https://obyava.ua/ru/nedvizhimost/prodazha-kvartir/bez-posrednikov/odessa на вторинному ринку. Це особливо зручно, якщо житло купується під здачу в оренду і власник хоче відразу ж почати отримувати дохід. Крім того, такі квартири можна придбати в різних районах міста. Покупець зможе вибрати будинок, що знаходиться в бажаному місці, тоді як вибір новобудов обмежений.

З недоліків відзначають, що в таких будинках часто зношені комунікації. Це призводить до того, що власнику доведеться міняти електропроводку, радіатори, водопровідні та каналізаційні труби. Часто там незручне планування, а в панельних будинках не можна зносити несучі стіни.

При покупці квартири в новому будинку можна зробити ремонт «під себе». У таких будинках є не тільки пасажирський, а й вантажний ліфт, просторий хол, загальні балкони. Всі комунікації в ньому нові, розраховані під високі навантаження. Основний недолік в тому, що вони здаються з чорновою обробкою. Протягом перших 2-3-х років всі мешканці роблять ремонт. Цей процес відбувається неодночасно, тому жильцям доводиться терпіти шум перфораторів.

Район

При виборі району враховують найбільш значущі критерії. Для когось це близькість до метро, ​​хтось хоче жити поблизу від парку, щоб гуляти з собакою, а хтось шукає будинок, що знаходиться недалеко від певної школи. У будь-якому місті є як престижні райони, вартість квартир в яких на 200-300 тисяч вища в порівнянні з аналогічним житлом, що перебуває в менш популярних районах. Престиж залежить від розвитку інфраструктури, транспортного сполучення.

Будинок, поверх

При пошуку будинку треба його оглянути зовні і всередині. Треба оцінити стан ліфта, під'їзду, вхідних дверей. Далі треба вивчити план БТІ. У кутовій квартирі часто більш холодно і волого, в порівнянні з іншими квартирами. Якщо до стіни примикає шахта ліфта, то буде чути шум і відчуватимуться вібрації. Традиційно квартири, що знаходяться на першому і останніх поверхах є дешевшими. Це пояснюється тим, що при проживанні в них можливий ряд незручностей.

Площа, планування квартири

Покупці орієнтуються на свій бюджет, кількість членів сім'ї, потреби. Молоді сім'ї частіше купують однокімнатну квартиру, а при появі дітей її продають і купують трикімнатну. Необхідно оцінити стан квартири, перевірити відсутність грибка, герметичність вікон, ситуацію з напором води в трубах і опаленням.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь