Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати стабілізатор напруги

Стабілізатор являє собою пристрій, який використовується для регулювання вхідної напруги. Це пристрій приймає нестабільну електроенергію і перетворює її в безпечний сигнал, який може використовуватися для роботи побутової техніки.

Сьогодні на ринку електрообладнання представлено безліч різних моделей стабілізаторів. Для того щоб не помилитися з вибором, потенційному покупцеві необхідно врахувати цілий ряд важливих критеріїв:

  1. вартість;
  2. потужність;
  3. кількість фаз;

Вартість

Для багатьох покупців саме ціна на стабилизатор напряжения и тока для будинку є найважливішим критерієм. Різниця в ціні обумовлена можливостями даного обладнання. Як приклад можна розглянути модельний ряд компанії «Елекс». У бюджетному ціновому діапазоні представлені моделі з лінійки Герц. Це обладнання призначено винятково для побутового застосування.

Застосування такого стабілізатора дозволяє захистити від перепадів напруги якщо не все, то хоча б найцінніші електроприлади. А ось вирішивши купити Герц-Дуо, майбутній користувач зможе розраховувати на застосування 3-фазного стабілізатора з функціями автоматичного відключення при виникненні короткого замикання, перевантаження, перегріву і граничних значень напруги. Перевагою моделей, представлених в лінійці TOP, також є точність стабілізації, яка становить 1,5%.

Потужність

Потужність вважається ще одним надзвичайно важливим параметром. Якщо купити надто слабкий стабілізатор, він буде постійно включати захист в разі перевищення максимально можливого рівня струму. Якщо придбати занадто потужний пристрій, то користувач просто переплатить за непотрібні йому можливості.

Тому перед тим, як вибрати відповідну модель слід визначити сумарну потужність, споживану навантаженням. Показник потужності стабілізатора повинен бути більше на 30-35%. Також варто враховувати можливість покупки в майбутньому іншого електрообладнання - кондиціонера, комп'ютера, бойлер, тощо

Кількість фаз

Відповідно до цього параметром, стабілізатори можуть бути як одно-, так і трифазними. Перший варіант може бути використаний в будь-якій мережі, якщо не передбачається підключення потужних 3-фазних промислових приладів. З огляду на, що телевізор, пральна машина, мікрохвильова піч, комп'ютер і інша побутова техніка працює від однофазної мережі, в квартирах і приватних будинках зазвичай застосовуються однофазні моделі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь