Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Яка буває вологість та навіщо осушувати повітря

Усередині кожного приміщення утворюється свій мікроклімат. Саме від нього залежить, чи комфортно вам знаходитися в приміщенні або хочеться якось поліпшити своє становище. Клімат всередині приміщення складається з декількох параметрів, взаємозв'язаних між собою. Ось вони: якість повітря; наявність в кімнаті пилу та інших забруднень; температура; вологість.

Саме останній параметр найсильнішим чином впливає на саме приміщення й те, як себе почувають люди, які в ньому знаходяться. Для того, щоб зрозуміти, який ефект він робить, потрібно розрізняти якою вологість буває.

Картинки по запросу влажность воздуха в квартире

Як визначають рівень вологості?

Те, скільки вологи знаходиться в повітрі кімнати, залежить від того, скільки водяної пари піднялося вгору. А кількість пари в кімнаті, в свою чергу, безпосередньо пов'язано з тим, скільки градусів тепла в квартирі або будинку. Є гранична точка насичення повітря вологою. Як тільки ця межа досягнута, рідина починає конденсуватися та опадати вниз у вигляді роси на рослинах та крапель на склі. Для того, щоб визначити оптимальний рівень вологості для приміщення, фахівці використовують два її показники: абсолютний та відносний. Для їх регулювання потрібен осушувач повітря в квартирі.

Похожее изображение

Навіщо потрібно використовувати осушувач?

Коли в повітрі багато рідини, це призводить до негативних наслідків:

  1. появі цвілі та грибка на стінах та вікнах;
  2. осідання вологи на скляних поверхнях;
  3. псування дерев'яних меблів;
  4. поява іржі на металевих предметах в інтер'єрі, їх поступове руйнування;
  5. поява хвороботворних бактерій і алергенів.

Для боротьби з негативними наслідками підвищеної кількості вологи, запобігання їх виникнення існують осушувачі. Головне – правильно підібрати апарат.

Картинки по запросу осушитель в квартире

Поради щодо вибору осушувача повітря

При виборі моделі осушувача досить складно визначитися. Для того, щоб придбати підходящий апарат, потрібно знати, яка продуктивність буде потрібна, щоб прибрати надлишок рідини з повітря. Крім цього, доведеться звернути увагу і на інші технічні характеристики осушувача, а також:

  1. приблизну температуру та кількість вологи в кімнаті;
  2. площа осушуваної кімнати;
  3. мікроклімат;
  4. вологість матеріалів всередині приміщення та його стін;
  5. проміжок часу, протягом якого планується проводити сушку.

P.S. Якщо вам дійсно потрібен правильний осушувач, причому якомога швидше, а вам важко його вибрати, зверніться до фахівця.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь