Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Який очищувач повітря краще купити для квартири або будинку

При виборі очищувача повітря звертають увагу на розрахункову площу і продуктивність. Перший параметр важливий, щоб прилад дійсно зміг впоратися з наявним обсягом. Якщо очищувач призначений для площі 20 м2, а його використовуватимуть на 40 м2, то вкладення виявиться невиправданим.

Продуктивність вимірюється в м3 повітря, що пропускається через фільтр на годину. Чим вище цифра, тим швидше буде відбуватися оновлення складу і користувачі швидше відчують ефект.

Габарити очищувача впливають на спосіб установки (стіл або підлогу), а також на займане місце. У великій кімнаті це не важливо, а от у випадку дитячої, кухні або вітальні варто бути уважнішими при виборі. Ще покупцям потрібно знати різновиди очищувачів за принципом роботи і можливих функцій. Великий вибір кліматичної техніки та разноманітні инженерные системы - за посиланням.

Види очищувачів повітря

По виду очищувачів існує дві категорії - сухі і вологі. З способу реалізації є кілька підвидів. Розглянемо кожен, щоб розуміти відмінності і переваги того чи іншого товару.

Мийки повітря

Тут принцип роботи полягає у втягуванні повітря всередину корпусу вентилятором, після чого потік потрапляє на барабан, що складається з дисків. Вони частково занурені в піддон з водою. При проході повітря диски обертаються і змивають з себе налиплу пил, тому такі пристрої ще називаються мийками повітря. На виході виходить чистий повітряний потік, який отримав природне зволоження. У міру роботи рідина в ванні витрачається і її необхідно підливати.

В обслуговуванні такі установки простіше - їх можна розбирати і мити самостійно. Серед інших переваг мийок повітря:

  1. низьке енергоспоживання 15-400 Вт / год;
  2. проста конструкція;
  3. тиха робота.

Ціна апаратів з миття повітря відрізняється зважаючи конструктивних відмінностей моделей, пов'язаних з продуктивністю вентиляторів, кількістю ступенів очищення (шарів фільтра), дизайном, функціями (дисплей, пульт д/к, таймер, термометр, гігрометр, гігроскопи і т. Д.).

Хоча деякі користувачі вважають, що зволожувачі сприяють поширенню бактерій, але насправді, при регулярному догляді за приладом, вони безпечні.

Очисники з сухими фільтрами

Основне завдання цієї категорії обладнання - проганяти повітряний потік під тиском через багатоступеневу конструкцію фільтрів. На рівень вологості вони не впливають. Принцип роботи полягає у всмоктуванні повітря великим вентилятором і направлення його через касету. Всередині неї можуть бути:

  1. Фільтр грубої очистки. Зазвичай нейлонова сітка з пропуском частинок не більше 1-5 мкм. Жорстка конструкція легко продувається пилососом і миється під краном.
  2. Фільтр тонкого очищення. Виготовляється з гофрованого матеріалу, що автоматично збільшує площу поглинання. Ще це створює статичну електрику при русі і притягує дрібні пилинки. Таке виконання сприяє утриманню часток 0.1-1.0 мкм.
  3. НЕРА. Це запатентована система фільтрів з ультра-тонкими порами. Розрізняються класи НЕРА від 11 до 14, де менше число краще за якістю утримання пилу і алергенів.

Такі види очищувачів більш продуктивні, ніж мийки повітря. У них є експрес-режими, датчики забрудненості, пульти д / у, таймери та інші функції. Але на високій потужності шум від вентилятора посилюється, що важливо врахувати при нічному використанні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь