Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які бувають алюмінієві радіатори

У нашому кліматичному поясі велике значення мають батареї опалення, так уже склалося через погодні умови, що в значній частині країни без опалення неможливо прожити. Основна складова системи опалення - батарея, яка визначає теплоємність системи. Батареї забезпечують комфортність кімнати, привертають до тепла і затишку в домі.

На сучасному ринку опалювальних товарів рекомендується до продажу величезна кількість видів, розмірів, типів батарей. У цій статті ми розглянемо основні види батарей опалення. А які батареї вибрати, вирішити можна буде під час покупки, так як однозначної відповіді при великій кількості асортименту немає.

Відразу варто відзначити, що всі запропоновані типи батарей відмінно працюють з централізованим опаленням, при цьому підтримують установку електричних ТЕНів, якщо температура теплоносія недостатня для підтримки комфортної температури в приміщенні. Так як комунальні служби часто не в змозі забезпечити тепло в квартирах, слід подбати про це самостійно і звернути увагу на батареї, які можуть працювати з електричними ТЕНами. До речі, великий вибір ТЕНів для радіаторів опалення представлений в інтернет-магазині Аллрад.

Батареї бувають:

  1. чавунні - в ще зовсім недавно це був найпопулярніший вид опалювальних батарей. У наш час вигляд цього виду батарей став більш стильним і акуратним, крім того вони характеризуються відмінними теплопровідні властивості. Як нові, так і батареї старого зразка підтримують установку електричних ТЕНів.
  2. сталеві - панельні батареї, набули найбільшого поширення завдяки своїй дешевизні і простоті виготовлення. Вони мають відмінні характеристики міцності, мають величезний вибір типорозміру, без утруднень сполучаються з електричними ТЕНами.
  3. біметалічні радіатори виготовляються з двох типів металу - сталі та алюмінію, також набули широкого поширення. В результаті використання двох металів значно поліпшені теплопровідні і характеристики.
  4. алюмінієві частіше застосовуються на дачах і заміських будинках. Котра володіє особливістю цього виду радіаторів є можливість складання радіатора практично будь-якого розміру. Алюмінієві радіатори благополучно функціонують з автоматичними терморегуляторами, тенами, котельним і централізованим опаленням, а також мають кращі антикорозійними властивостями.

На що ж звернути увагу при виборі радіаторів опалення? По-перше, це максимально досягається тиск в батареї. По-друге, це теплова потужність, площа розрахункового максимального обігріву кімнати. Також всі сучасні радіатори мають стильний зовнішній вигляд, який не зіпсує дизайн будь-якого приміщення.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь