Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Шкільні дошки: яку вибрати?

Навчальний процес передбачає використання шкільних дощок, які не дивлячись на постійний розвиток технологій, не втратили актуальності, ефективності та корисності. Інша справа, що з'явилося кілька видів інвентарю, і тепер не тільки крейдяні, а й маркерні дошки активно використовуються закладами різних рівнів.

Нерідко виникає питання: який вид кращий, зручніший? Однозначної відповіді на це питання не буде точно, тому як обидва види виробів користуються популярністю, говорити про однозначну перевагу одного з них дуже складно. Про головні особливості маркерних і крейдяних шкільних дощок мова піде нижче.

Переваги крейдяних дощок

Справжньою класикою є крейдяні шкільні дошки. Сучасний асортимент моделей представлений різними конструкціями, розмір яких визначається параметрами приміщення, необхідним охопленням аудиторії. Основними перевагами крейдяних моделей можна назвати:

- довговічність, зносостійкість - термін експлуатації виробів становить не менше 10-ти років;

- простоту очищення - крейду можна без особливих зусиль стерти з поверхні;

- високу міцність, надійність, в тому числі багатоелементних моделей.

Для виробництва класичних крейдових дощок використовуються оцинкована та інші види сталі, металеві сплави, що гарантує тривалий період експлуатації. Крім того, поверхні чорного або зеленого кольору є відмінним фоном для крейди будь-якого відтінку, не тільки білого.

Варто зазначити, що меловые доски, володіючи металевим каркасом, також ідеально підходять для кріплення всіляких матеріалів на магнітах. Це унікальна можливість швидко демонструвати корисні наочні посібники, плакати, малюнки, карти і багато іншого, не витрачаючи часу на спосіб кріплення. Магніти добре утримуються на поверхнях.

Єдиним нюансом шкільного інвентарю даної категорії є наявність крейдяного пилу, який забруднює одяг, меблі, все довкола. Крім того, на крейду виникає алергія при частому контактуванні. В іншому ж, конструкції є ідеальним варіантом для навчального процесу в школі, інституті та інших закладах.

Коли варто придбати маркерну дошку?

Якщо нюанси крейдяної шкільної дошки є критичними, то завжди можна вибрати маркерні або стеклянные доски, такі сучасні альтернативи відрізняються зручністю, гігієнічністю, тому що для написання необхідно використовувати маркери різних кольорів. Іншими переваги маркерних шкільних дощок можна назвати:

- можливість видалення написів сухою ганчіркою або губкою, навіть через деякий час;

- зручно читати написану інформацію, за рахунок більш контрастної подачі матеріалу;

- невелика вага, що значно спрощує монтаж дощок.

Працювати з маркерними моделями дуже легко і приємно, тому що не потрібно прикладати зусилля, щоб залишити напис на поверхні. Так само просто і легко від написаного можна очистити поверхню. Маркерна фарба з часом роз'їдає поверхню, але її можна відновити, скориставшись спеціальними засобами.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь