Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Одяг для новонародженого: 10 найпотрібніших речей

Історія мами, яка на своїх помилках зрозуміла, який одяг для новонародженого не варто купувати, і склала свій топ-10 найбільш важливих предметів одягу для малюка від народження до 1 року.

Для себе я зробила висновок: не варто відразу купувати багато речей для новонародженого. Адже вони ростуть не по днях, а по годинах. Вибирайте практичний одяг, яку просто одягнути і зняти, легко відіпрати.

10 найпотрібніших предметів одягу для малюка до 1 року

  1. Сліп - найзручніша одяг. Для зовсім крихт краще взяти варіант сліпа з антіцарапкамі, які зручно підвертаються, і виходить звичайний рукав. Вибирайте сліп з закритими ніжками, так як шкарпетки на голі ніжки спритно знімаються тертям один об одного. Після 6-7 місяців ми вже рідше користувалися такими, бо донька почала активно повзати. Як виявилося, в сліпах це робити незручно.
  2. Флисовий або велюровий комбінезон. Носили такі до 1 року. Це просто незамінна річ для прохолодної погоди. М'який, тепленький, нічого не задирається і нічого не потрібно заправляти.
  3. Боді з довгим і коротким рукавом. Застібки посередині або з запахом. До 3-4 місяців - саме такі. Чому саме з такою застібкою? Коли малюк ще не тримає голову, зручніше одягати з таким видом застібки. Не створюйте зайвий дискомфорт дитині і собі. Придбати гарні якісні именні речі для новонароджених можна за посиланням.
  4. Штанці / повзунки. У нас в арсеналі були і ті, і інші. Обидва варіанти дуже зручні. Повзунки носили приблизно до 5 місяців, потім перейшли на штанці і колготки.
  5. Шкарпетки - без них точно не обійтися. Це маленький предмет гардероба, але дуже важливий і потрібний. Зверніть увагу на гумки, вони не повинні бути тугими.
  6. Шапочки. Завжди актуальні. Чепчики потрібні тільки на перший місяць - одягнути новонародженому після купання або під шапку на прогулянку. Потім зручніше шапочки.
  7. Царапки. Носили до 2-х місяців. Але продовжували носити восени або прохолодними літніми вечорами для зігрівання ручок.
  8. Пелюшки. Наші вічні помічниці. Навіть якщо ви не плануєте сповивати, пелюшки потрібні завжди і скрізь. Повірте.
  9. Зимовий конверт або комбінезон. Якщо народження припадає на зиму, то краще брати конверт. А якщо зима настала, коли малюкові більше 6 місяців, то тут вже краще комбінезон з роздільними ніжками.
  10. Рушник-куточок. До сих пір користуємося. Після ванни Кута в такий рушник, на голову - капюшон. Рушник не сповзає, і голова в теплі. Рекомендую.

При виборі одягу я звертаю увагу на матеріал. Мені подобаються теплі речі з велюру і флісу. Вони м'які на дотик, відмінно гріють, практично не мнуться. Для літніх нарядів я намагаюся купувати кулірка і рібану трансферну. Для міжсезоння, звичайно, ідеально підійде футер. Тепер назви всіх тканин я знаю напам'ять. Головне - склад речей повинен бути виключно з натуральних якісних матеріалів.

Для новонароджених вибирайте речі з зовнішніми швами. Зверніть увагу на фурнітуру, вона повинна бути безпечною, зручно застібатися.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь