Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Страховка для мандрівника

Щоб вирушити в подорож, необхідна страховка для виїжджаючих за кордон. Без неї не оформляють тури і не роблять візу. Захворіти або отримати травму за кордоном без хоча б мінімальної страховки - не тільки сумнівне задоволення, а й удар по бюджету.

За швидкість і якість медичної допомоги відповідає не страхова компанія, а Сервісний центр або Assistance - посередник між страховиком і медичною організацією. Він також відповідає за виклик лікаря і розміщення в клініці.

Щоб дізнатися, хто буде вас обслуговувати, уважно читайте умови страхування від https://oh.ua. Якщо ви захворіли у відпустці, то телефонуйте Assistance, і вже він буде зв'язуватися і домовлятися з лікарями.

Види страховки

Взагалі, застрахувати можна що завгодно. Ми перерахуємо лише актуальні види страховок для мандрівників.

Базова медична страховка

Сама бюджетна страховка, необхідна для отримання віз, яка обходиться в кілька сотень рублів. Варто недорого, але захищає вас в подорож і забезпечує мінімальний набір послуг.

Залежно від того, куди ви їдете, можна додати до цієї страховці опції: від допомоги при укусі медузи до госпіталізації при ускладненнях вагітності. Якщо у вас алергія або хронічні захворювання, рекомендуємо вписати ці опції в поліс. Збираючись в країну, де медицина дуже дорога, візьміть страховку сумою до 50-ти тисяч євро, а не до 30-ти, як в стандартному полісі.

Туристична страховка для занять спортом

Розширений варіант страховки для любителів активного і екстремального відпочинку. Він, звісно ж, дорожче базового і залежить від виду активності, яким ви збираєтеся займатися в подорож - обов'язково вкажіть їх при оформленні. Катання на конях, велосипеді, квадро- і мотоциклах теж вважаються активним відпочинком.

Страховка від втрати багажу

За різними джерелами, щороку при перельотах втрачається близько 2% багажу. Тому страхові компанії пропонують застрахувати свій чемодан разом з його вмістом - так при втраті ви хоча б отримаєте компенсацію. Але так само, як і при оформленні будь-страховки, тут важливо читати договір: під страховку не потрапляють гроші, прикраси та дорогоцінне каміння, документи, медичні прилади і багато інших дорогих предметів. Їх застраховують окремо.

Страховка від похмілля

Так! Правда, такий пакет послуг поки є тільки у однієї страхової компанії. Він гарантує медичну допомогу при захворюваннях або травмах, отриманих в результаті алкогольного, наркотичного або токсичного сп'яніння. Це практично унікальна послуга, тому що більшість компаній вважають алкогольне сп'яніння нестрахових випадком.

Страховка від нападу третіх осіб

Стане в нагоді, якщо ви їдете в країну з високим рівнем злочинності, та й просто якщо боїтеся, що вас пограбують - злодіїв, які наживаються на безтурботних туристах, чимало навіть у благополучних країнах.

Страховка від невиїзду

Компенсує витрати на путівку, якщо вам довелося перервати відпочинок або зовсім скасувати його - не дали візу, забули заплатити податки або помінялися плани. Особливо актуально для тих, хто планує відпочинок за півроку до передбачуваного подорожі і більше. Це одна з найдорожчих страховок, вартість починається від 8% від ціни туру.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь