Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чим корисні комп'ютерні ігри

Геймерство, або захоплення комп'ютерними іграми - то, що старе покоління вважає бичем нового. «Ігри вчать насильства», «гри розкладають мозок» - кажуть бабусі і дідусі, батьки і матері, зовсім не вникаючи в суть явища. У той же час все більше молодих людей (і навіть іноді людей середнього віку) вливається в це захоплення: комп'ютерні ігри стають одним з найпопулярніших і поширених хобі в даний час.

Тому багато хто вже замислюються: а чи не долучитися чи до гейм-індустрі. Для того, щоб прийняти рішення з цього питання, плюси і мінуси такого захоплення варто обговорити докладніше.

Ігрова індустрія зараз здатна надати величезний вибір абсолютно різних способів розваги. Є як шутери, так і стратегічні тактичні ігри, як середньовічне RPG, так і симулятор каменю від першої особи. У свою чергу, істеричні вигуки старперов - інакше таких людей не назвати, - про те, що «гри розкладають молоде покоління», давно не знаходять відгуків. Існує безліч наукових статей, які спростовують популярну у зашорені умів ідею, що «гри - це зло». У той же час досліджень, які переконливо б доводили шкоду ігор на розум грає, немає. Саме тому варто розглянути всі аргументи «за» і «проти», перш ніж остаточно ставити крапку в даному питанні.

Плюси ігрового хобі

Розвиток дрібної моторики. Чи жарт, немає - а гри в будь-якому випадку розвивають дрібну моторику. При іграх на PC в основному виграє ліва рука за рахунок керування клавіатурою, при іграх на консолях - обидві руки, тому що там (на консольних джойстиках, наприклад, джойстиках для Sony PS або Xbox) немає домінування однієї руки над іншою.

Більш того: на даний момент йде кілька наукових досліджень, які вивчають питання впливу геймерского хобі студентів-медиків на їх навички маніпуляцій з пацієнтами (в основному це стосується, звичайно ж, прогресивної лапароскопічної хірургії).

Унікальні історії. В іграх сюжет може подаватися сценаристом і режисером в такому унікальному ключі, який не прийде на розум жодному режисерові і / або сценаристу фільмів або мультфільмів (і навіть серіалів). Сеттінг, який не буде популярний на великому екрані - наприклад, слов'янська частина Європи, - цілком собі може вистрілити серед геймерів. Так сталося, наприклад, з Відьмаком.

Або, наприклад, екранізувати «Жертвопринесення Ісаака» просто не представляється можливим на увазі ефемерності місцевого сюжету.

Глибина занурення. Як не крути, але кожен раз, та відчував це почуття, коли хотілося крикнути в екран: «Ну куди ти йдеш ?!», коли черговий герой фільму жахів звертав в очевидно небезпечну підворіття. Гравці позбавлені цього «чудового» відчуття розчарування в розумових здібностях головного героя: вони самі вибирають, куди, як і навіщо відправитися їх ігровий персонаж. Для любителів складних рішень і великого простору для варіативності сюжету був придуманий цілий жанр ігор - RPG.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь