Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як годувати тварину з алергією?

Як тільки діагноз «харчова алергія» підтверджений необхідно дізнатися, що саме викликає алергічну реакцію. Ветеринар може запропонувати ряд аналізів, проб і тестів для виявлення подразника. Коли алерген буде встановлено, ветеринар зможе призначити комплексне лікування: антигістамінні або інші лікарські препарати і спеціальну дієту. 

Аналізи на алерген потрібно здавати в період спокою. Після прийому ліків повинно пройти не менше місяця. Якщо не дотриматися цієї рекомендації, то результат може бути недостовірним.

При дотриманні рекомендацій ветеринара, улюбленець швидко піде на поправку. Якщо з часом поліпшень не спостерігається, зверніться до лікаря повторно.

Дієта тваринного з алергією:

- Лікар призначає тварині спеціальну дієту, найчастіше ветеринарний корм, в якому відсутні потенційні подразники, які викликають алергічну реакцію. Під час лікування строго заборонено давати улюбленцеві ласощі, вітаміни і будь-які інші продукти харчування і корми.

- Щоб зняти запалення і прибрати шкірні висипання, лікар може призначити курс антибіотиків і протигрибкових ліків. Проти сверблячки - антигістамінні препарати. Щоб знизити чутливість організму до алергенів - глюкокортикоїди. Всі препарати приймаються тільки за призначенням лікаря.

- Як тільки тварина прийшла в норму, варто повторно звернутися до ветеринара для отримання рекомендацій щодо подальшого годування. Цілком ймовірно, що улюбленець зможе знову харчуватися звичайним сухим кормом, але з певним складом. Наприклад, за даним посиланням https://petslike.net/ru/dogs/gipoalergenniy-korm-dlya-sobak можна придбати гіпоалергенний корм для собак.

У разі, коли алерген не був виявлений за допомогою аналізів, доведеться шукати його методом виключення.

При натуральному годуванні варто перевести вихованця на гіпоалергенний корм або моно-дієту. На початку годувати тільки одним продуктом, на який точно немає реакції організму. Коли період запалення пройде, поступово вводити інші продукти і уважно стежити за станом улюбленця. Все це необхідно робити під наглядом ветеринара.

Якщо алергія почалася на корм, необхідно почати годувати улюбленця іншим кормом, який він раніше не їв. Корм повинен бути на основі іншого виду м'яса і не містити злакових. Наприклад, якщо корм, на який почалася алергія, був з куркою і злаками, варто вибрати корми: ягня і рис, лосось і картопля, кролик і гречка і т. д.

Новий корм тварина повинна вживати близько двох-трьох місяців, поки симптоми алергії не пройдуть, і тварина не повернеться до здорового способу життя. Якщо корм підійшов тварині, то можна продовжувати годувати її ним і далі. А якщо є бажання, дізнатися, що саме стало причиною алергії, доведеться пробувати давати тварині різні набори продуктів, поки не буде знайдений алерген. Все це можна робити тільки під керівництвом ветеринарного лікаря!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь