Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Світлопрозорі фасади - що це, які переваги

Світлопрозорі конструкцій для фасаду будинку: переваги та основні види

Фасадне скління будинків - цікаве дизайнерське рішення як для висотних будівель, так і для малоповерхових приватних домоволодінь. Світлопрозорі конструкції ефектно виглядають у якості фасадних і покрівельних елементів. Для їх виготовлення використовують міцне скло, укладене в металеві каркаси. Використання світлопрозорих конструкцій дозволяє реалізувати сміливі архітектурні рішення.

Переваги прозорих виробів

Фасад, виконаний зі скла, додає будинку незвичайний вид і особливу привабливість. Конструкція не перешкоджає сонячним променям, тому освітлення в кімнаті буде природним більшу частину доби.

До переваг світлопрозорих конструкції відносяться:

  1. респектабельний зовнішній вигляд;
  2. якісна звукоізоляція;
  3. міцність скляних фасадів;
  4. універсальність застосування;
  5. протипожежні якості;
  6. декоративно привабливий вигляд.

Там, де встановлюють прозорі конструкції, завжди багато світла, тому обстановка кімнат, в яких зроблено фасадное остекление, виглядає природно, а приміщення стають візуально більше. Не використовуйте прозорі вироби в приватному житловому будівництві, їх можна застосовувати для обробки зовнішніх стін, монтажу терас і веранд, скління верхніх поверхів і декорування покрівлі. Завдяки спеціальному покриттю скло не втрачає енергозберігаючих якостей і міцності.

Види світлопрозорих конструкцій

Довговічність скляного фасаду залежить від якості матеріалу і надійності монтажу. Для світлопрозорих конструкцій використовують класичні склопакети, одинарні скла, триплекс, розжарені і енергозберігаючі вироби. Підтримує конструкцію металевий каркас.

Залежно від особливостей установки світлопрозорі конструкції для будинку бувають декількох видів:

  1. Класичний варіант. Конструкція складається з каркаса, виготовленого з алюмінієвих профілів, і склопакетів. Відрізняється простотою збірки і ціновою доступністю.
  2. Структурний фасад. Складний тип скління, при якому в процесі монтажу встановлюють алюмінієвий каркас і наклеюють на нього скло зовні. Усередині касети з'єднують через отвори в рамах.
  3. Спайдерний тип конструкцій. У приватному будівництві використовується рідко. Монтаж скла виконується на міцні кронштейни, закріплені на металевому підставі.
  4. Вітражне скло. Роботи по установці проводять всередині приміщення. Скляні елементи фіксують по стійко-ригеля технології або за допомогою точкового кріплення до каркасу.

При самостійному монтажі світлопрозорих конструкцій враховують кліматичні умови. Сильні вітрові навантаження можуть зруйнувати скляний фасад. Необхідно надійно зафіксувати елементи конструкції і використовувати міцні види скла. Скління може бути панорамним або акцентним.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь