Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ми повинні позначити питання добудови мостів як пріоритетний національний проект! - Володимир Величко

Сьогодні Запоріжжя знамените не островом Хортиця та козацьким минулим, а як це не прикро, своїми недобудованими мостами. Запорізький довгобуд став символом неспроможності в будівництві інфраструктури всіх, хто був при владі за роки незалежності, - переконаний депутат Владимир Величко запорожье Khsms.com.

Ще одне питання навіщо потрібен новий проект моста? У квітні минулого року ДАБІ України заборонила проводити будівництво на даному об'єкті. Причина роботи, які виконувалися на мосту через старе русло Дніпра, не відповідали проекту. Фахівці стверджують, що на цій ділянці спочатку планували побудувати міст у вигляді так званої «біжить лані», але потім вирішили, що металеву конструкцію, довжиною 340 метрів будуть насувати. Насування завершили в лютому. Однак в сам проект зміни так і не внесли. А навіщо? Будуємо з натхнення, на авось. Ось тепер чекаємо коли проектант ДП «Укрдіпродор» внесе коригування. А куди поспішати? У пробках адже запорожці страждають. 15 років терпіли ще стільки ж почекають!

І все ж, головну причину такого жахливого стану справ з мостами, та й усієї дорожньою інфраструктурою я бачу в безгосподарності і невичерпної жадібності наших чиновників, - каже Володимир Величко. Так, в бюджеті грошей мало. Причина не працююча економіка і системна деіндустріалізація країни, пов'язана з політикою Нацбанку і податковою системою. Але ж всі ці без малого 30 років ми набирали величезні позики. 89 млрд. Доларів, з яких кредити МВФ на підтримку золотовалютних резервів трохи більше 30 млрд. Ми брали й беремо в борг у різних міжнародних фінансових установ. А віддає борги бюджет, тобто ми з вами.

Тому, що дивуватися ситуації з дрібними об'єктами, які фінансуються з місцевих бюджетів. Безконтрольність, породжена загальною системою, призводить до того, що у нас роками будують і ремонтують тридцятиметрові мостові переходи і переїзди. Такі, як багатостраждальний відрізок моста у Дніпроспецсталі, або рокадну сорокаметровий міст на аеропорт. При цьому якість ремонту жахливий. Там вже не можуть проїхати навіть вантажні машини.

Ми повинні позначити питання добудови мостів як пріоритетний національний проект! - підсумовує Володимир Величко!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь