Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Пристрій і робота тормозного стенду

На підставі результатів аналізу і патентного пошуку встановлено, що найбільш прийнятною (з точки зору відповідності реальній картині процесу гальмування) є конструкція гальмівного стенду з біговими барабанами. Причому діаметр барабанів повинен бути сумірний діаметру колеса випробуваного автомобіля, що забезпечує форму контакту колеса з барабаном близьку до дійсної.

Це особливо важливо для колісного рушія з широкопрофільними шинами і радіальним побудовою корду шини, оскільки при випробуванні їх гальмівних якостей на роликових стендах картина гальмування відрізняється від реальної. Це обумовлено тим, що внаслідок високої еластичності шин і малих діаметрів роликів утворюються два локальних ділянки деформації шини, що призводять до абсолютно інших процесів гальмування. У барабанних стендів енергетичний баланс процесу гальмування відповідає дійсності. Купить тормозной стенд можна за посиланням.

Стенд складається з наступних функціональних елементів:

  1. електродвигуна;
  2. пружно-запобіжної муфти;
  3. карданної передачі;
  4. гальма;
  5. силового приводу, що включає головну передачу з обгінної муфтою;
  6. планетарного редуктора;
  7. циліндричного редуктора (балансира);
  8. бігових барабанів, що складаються з пневматичних коліс;
  9. циліндричних металевих обичайок.

Шинно-пневматичні муфти дозволяють регулювати величину переданого крутного моменту шляхом зміни тиску повітря в балоні, допускають місцеве і дистанційне плавне включення і виключення, компенсують значні зсуви валів (радіальне - до 3 мм, кутовий - до 2 мм на 1 м довжини вала, осьовий - до 15мм при відключеною і до 1 мм при включеній муфті). Знос фрикційних поверхонь в цих муфтах компенсується автоматично, без будь-якої додаткової регулювання - за рахунок збільшення ходу однієї з поверхонь, що труться в міру зношування.

Шинно-пневматичні муфти мають високі пружними і демпфірувальними властивостями. Без будь-яких істотних змін конструкції ці муфти можуть бути використані в якості гальм, а також в якості обмежувачів перевантажень.

Розрахунок шинно-пневматичної муфти

Як гальма використаний колодкове гальмівний механізм з пневмоприводом.
Як кінематики-силової основи стенду нами використана балансирная візок зі списаного в господарстві автогрейдера ДЗ-180.

Планетарний редуктор встановлено в штатному роз'ємі рукава балансирной візки і призначений для узгодження кутових швидкостей приводного електродвигуна і бігових барабанів.

Виняток приводу двох барабанів дозволяє перевести їх функцію з силовою в опорно-підтримуючу.
Відповідний підбір внутрішнього діаметра обичайок і вільного діаметра шини при накачуванні шини до номінального тиску забезпечує надійне кріплення обичайки в тангенціальному напрямку, а установка бічних упорів забезпечує її функцію в осьовому напрямку. До речі, цей метод використовують при оснащенні колісних тракторів МТЗ ущільнювальними сталевими вулицями і досвід їх використання показав надійність фіксації обичайок на колесах.

Розроблений гальмівний стенд кріпиться корпусами балансиров на рамі, встановленій в оглядовій канаві.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь