Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати корпус для ігрового комп'ютера

При виборі комп'ютерного корпусу люди найчастіше керуються його зовнішнім виглядом: сподобався - купив! Краса корпусу - це, звичайно, дуже важливий параметр, але він не завжди свідчить про хорошу якість виробу. Крім зовнішнього вигляду, корпуси розрізняються розмірами, наявністю або відсутністю блоку живлення, наявністю різних додаткових виходів на навушники, мікрофонних входів, роз'ємів USB. Зустрічаються корпуси з встановленими вентиляторами. Але найголовніша відмінність в корпусах - це їх розміри.

Найменший форм-фактор Barebone

Такий корпус підійде для цінителів простору, адже він займає дуже мало місця. Крім того, виглядати такою корпус буде досить вишукано. Як правило, окремо такі корпусу не продаються, вони поставляються з попередньо встановленими комплектуючими: материнською платою, процесором і відеокартою. Користувачеві залишається вибрати і встановити планки оперативної пам'яті і жорсткий диск, після чого насолоджуватися безшумною роботою агрегату, адже в таких системах часто використовуються так звані пасивні способи охолодження. Корпус системного блока купить можна за посиланням.

MiniTower - корпус середніх розмірів

Корпус даного форм-фактора ідеально підійде для використання в офісі. Він досить невеликий по висоті, тому повнорозмірну материнську плату в нього встановити буде проблематично. Навіть якщо вам вдасться це зробити, можуть виникнути проблеми: материнська плата буде перегріватися. Якщо ж ви плануєте використовувати комп'ютер вдома, збільшивши його швидкодію за рахунок розгону, то цей корпус не для вас. Як уже зазначалося, корпус такого форм-фактора найкраще підійде для використання в якості офісної машини.

MidiTower - ідеальний варіант для потужного комп'ютера

Корпус такого форм-фактора є найбільш поширеним. Як правило, він використовується в досить потужних ігрових системах. У такій корпус можна сміливо встановлювати повнорозмірну материнську плату. Використовуючи такого роду корпус, можна встановити кілька відеокарт і багатоядерний процесор. Завдяки такій конфігурації ви зможете створити потужний ідеальний комп'ютер для будинку. Такі корпуси відрізняються значними розмірами, завдяки чому вентилюються відмінно, при цьому встановлені компоненти відчувають себе дуже добре. Однак не у всіх таких корпусах є вентилятори, тому цілком можливо, що буде потрібно докупити їх окремо.

При покупці такого корпусу слід враховувати наступні моменти:

  • Якщо корпус вже оснащений блоком живлення, то його краще замінити, як правило, стандартні блоки живлення мають малу потужність, вони не розраховані на потужну систему і розгін.
  • При виборі відеокарти потрібно звернути увагу на її розміри, адже в такий корпус навряд чи поміститься найкрутіша модель.

Найбільші корпуси - формату FullTower або BigTower

На даний момент корпусу такого формату є найбільшими. Корпуси цього класу розраховані на використання найпотужніших комплектуючих (мова йде про системи високого рівня). Вентиляція в таких корпусах просто чудова, вона забезпечується не тільки кулерами, але і правильною конструкцією самого корпусу. Крім того, вони часто не комплектуються блоками живлення.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь