Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як знайти роботу жінці після 30 років

Якщо людина до 30 років встигла побудувати непогану кар'єру, за неї можна тільки порадіти. Зазвичай чоловіки добиваються на цьому терені великих успіхів, оскільки у них немає необхідності перериватися на декретну відпустку.

Чому після 30 складно знайти роботу

Кожен роботодавець хоче отримати відповідального, виконавчого, молодого і повного сил працівника, який не буде боліти і брати відгули. Одночасно для нього бажано, щоб новоспечений співробітник мав величезний досвід роботи.

Тому перевага завжди віддається тим, хто має за плечима вагомий досвід роботи. Якщо людина в уже зрілому віці змушена змінити сферу діяльності, їй буде важко знайти вакантну посаду з високою заробітною платою саме через відсутність досвіду. Для того, щоб швидко знайти роботу - скористайтесь.

Є й інші причини, через які здобувачеві можуть відмовити: відсутність профільної освіти, наявність малолітніх дітей і, відповідно, часті лікарняні, невідповідні особисті якості (низька комунікабельність, безвідповідальність, небажання навчатися роботі зі спеціалізованим програмним забезпеченням).

Які можуть бути варіанти

Якщо у людини дійсно є бажання розвитку, вона зможе освоїти будь-яку професію.
Ось ким може працювати жінка після 30 років.

Бухгалтер

Той, хто добре ладить з цифрами і має математичний склад розуму, може спробувати себе в бухгалтерському обліку. Щоб відповідати за бухгалтерію невеликої компанії, не обов'язково мати вищу економічну освіту, але його наявність стане плюсом. Іноді досить закінчити бухгалтерські курси. Бухгалтер - одна з найбільш затребуваних жіночих професій на ринку праці.

Ще одна перевага такої професії: багато фірм наймають бухгалтерів для віддаленого співробітництва або дають можливість працювати на півставки. Це означає, що не доведеться проводити в офісі 8-9 годин в день, а отримані професійні навички можуть стати в нагоді згодом для започаткування власної справи.

Майстер манікюру

Для роботи в індустрії краси можна пройти навчання і отримати навички майстра манікюру і педикюру. Щоб стати затребуваним майстром, потрібно мати художні навички для виконання складних дизайнів і дотримуватися всіх вимог по дезінфекції та стерилізації інструменту. Медична освіта також дозволяє освоїти такі спеціальності: косметолог; масажист; майстер перманентного макіяжу; майстер-бровіст. Заробітна плата фахівців б'юті-індустрії безпосередньо залежить від рівня професіоналізму та клієнтського потоку.

Ще один варіант, що не вимагає спеціальної освіти, - стати майстром з візажу. Працювати в подальшому можна на себе або співпрацювати з салонами краси та косметологічними кабінетами.

Торговий представник

Продажі - дуже велика сфера діяльності. Торговий представник є своєрідною сполучною ланкою між підприємством з виробництва продукції і роздрібними торговими точками.

Флорист

Творча натура можуть спробувати себе у флористиці: це складання букетів і композицій, догляд за квітами, підтримку в салоні чистоти і порядку, вміння продавати супутні аксесуари (листівки, святкові сувеніри, повітряні кулі). Хороший флорист повинен мати почуття стилю, відмінною дрібною моторикою.

Якщо досвіду роботи немає, для початку можна влаштуватися помічником флориста. Існують курси флористики, на яких навчають складати букети в різних техніках, створювати флористичні кошика, доглядати за рослинами і забезпечувати їх збереження.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь