Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Функціональна CRM-система для управління фітнес-клубом

Власники та керівники сфери послуг стикаються з проблемою втрачених можливостей і втратою клієнтів. Вчасно не передзвонили, і пішла людина в інше місце. В основі ведення бізнесу в наші дні використовується стратегія грамотного вибудовування відносин із замовниками послуг. Спортивні клуби і фітнес-центри потребують її не менше, ніж великі салони, гіпермаркети і підприємства. Якщо раніше тільки для останніх існувала централізована комп'ютерна система управління, то зараз можна знайти безліч спеціалізованих CRM-систем для будь-якого виду бізнесу, в тому числі, і фітнес-клубу.

Використання СРМ для фітнес клубу дозволяє власникам аналізувати стан бізнесу на поточний час. Завдяки функціоналу програмного забезпечення, можна побачити діяльність кожного менеджера окремо і налагодити роботу там, де помітним є падіння еффктивності. Для фітнес-клубу можна підібрати хороший варіант програми для оптимізації роботи з клієнтами. Як це виглядає на практиці?

6 переваг використання CRM-системи для спортивного бізнесу:

1. Управління лояльністю відвідувачів. Під програмою лояльності багато хто розуміє подарунки, сертифікати, участь в конкурсах та акціях. Все це дійсно так, інформація заноситься в систему CRM і відправляється у вигляді розсилки клієнтам на пошту або телефон за бажанням. Від інформації про вигідні пропозиції мало хто відмовиться. У базу даних заносяться не тільки прізвища та телефони постійних відвідувачів фітнес-клубу, а й дата народження, щоб активувати бонуси до іменин чи інших свят. Тут же вказуються медичні протипоказання, на основі яких для людини складається графік персональних тренувань і раціон харчування.

2. CRM дає приріст продажів. Всі менеджери підключаються до телефонії, щоб моментально відповідати на запитання потенційних клієнтів. І тут вже вся справа залежить від професіоналізму менеджера. Керівництво аналізує продажі, виявляючи слабкі місця компанії. Завдяки такій аналітиці можна легко виявити всі причини відмови від угоди. Вони можуть бути найрізноманітніши, починаючи від помилок менеджера, закінчуючи незручним територіальним розташуванням клубу. Визначивши причини відмови можна знайти і усунути проблеми в роботі відділу продажів

3. Дані для аналітики. В CRM заносять всі операції з придбання фітнес-продуктів п. Наочно вимальовується картина тих, хто зателефонував і придбав абонементи. Вносяться результати холодних дзвінків і e-mail розсилок. Який відсоток нових користувачів скористався відправленою пропозицією. Бачачи поточний стан справ, можна проаналізувати сезонний попит на види занять і зробити відповідну рекламу.

4. Контроль за роботою співробітників. Менеджери з продажу підключені до системи CRM кожен окремо. Керівник бачить загальну статистику, тривалість переговорів, прослуховує розмови по телефону, щоб зрозуміти, чому зірвалася угода. Так виявляються і виправляються помилки в роботі фахівців. Співробітники бачать загальну статистику і розуміють, що колеги отримали премію не просто так, а за справу. Народжується здорова конкуренція без заздрості і претензій до керівника.

5. Оптимізація дій всіх фахівців. В системі управління знаходяться всі співробітники, які займаються продажами, ведуть соцмережі, здійснюють адміністрування сайтів. У програмі створюються спільні завдання, які вирішують співробітники, звітують про виконану роботу. Тут розміщені всі події, які дозволяють вчасно оповістити клієнтів і надати вчасно потрібну інформацію.

6. Віртуальна документація. В системі CRM передбачено формування документації. Сюди занесені шаблони договорів з клієнтами, проводиться оплата. Тут складається бухгалтерський звіт по отриманню прибутку, формується відомість на зарплату співробітників. До системи підключається складська програма або інтернет-магазин, якщо ведеться продаж спортивного харчування.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь