Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно їсти солодкі десерти

Десерти не назвеш ні корисною, ні дієтичної їжею, але без них наше меню і життя були б нудними. До того ж, якщо вибирати якісні солодощі і є їх правильно, вони не принесуть шкоди.

Знати потрібний час

Один і той же продукт по-різному засвоюється зранку і ввечері. Тістечко і цукерки краще з'їдати до вечері, щоб встигнути витратити порожні калорії. Найсприятливіший час для солодкої паузи - з 16:00 до 18:00. Через пару годин після обіду, в крові падає рівень цукру, а разом з ним і енергія і розумовий тонус, тому порція глюкози буде тільки на користь.

Не варто налягати на солодке в вихідні. Як правило, в ці дні ми і так балу себе лінню і смакотою, тому зайві калорії краще залишити для буднів.

Ускладнювати

В натуральних і корисних солодощах не повинно бути штучних барвників, таких що б'ють в ніс ароматизаторів і трансжирів (всім відомий маргарин). Звичайно, від цукру нікуди не дітися, тому намагайтеся вибирати десерти зі складним складом, де також будуть білки, повільні вуглеводи і вітаміни.

Зефір і пастила з яблучним пюре від https://veronica.ua/restaurants/veronica/ краще штучного шоколадного "Снікерса", а натуральний шоколад з горіхами і зовсім можна їсти навіть тим, худне. У магазині серед асортименту натуральної продукції є солодощі з пектином, фруктами і корисними екстрактами: джеми, мармелад, батончики і навіть цукерки.

Розділяти і насолоджуватися

Ви можете подивитися на кухню і зрозумієте, що крім тортів, печива і цукерок є маса продуктів з доданим цукром. Це йогурти, соки, хліб, сосиски, кетчуп, готові сніданки. Нам і в голову не прийде зараховувати їх до ласощів, але від цього вони не стають менш калорійними і небезпечними.

Вивчайте склад і чітко відокремлюйте основний прийом їжі від десерту. Якщо ви з ранку хочете з'їсти солоденьке, то снідайте мюслі без цукру. Також ласуни оцінять і коктейлі лінійки «розумної» їжі - ситний перекус і десерт в одній склянці. Вибирайте шоколадний мус, лимонний бісквіт або ваніль з карамеллю - задоволення при мінімумі калорій.

Не голодувати

Перервіться на чай через 20-30 хвилин після їжі - так ви фізично не подужаєте цілу упаковку пряників. Голодувати не варто і тому, що рівень глюкози падає до критичного рівня, і організм вимагає чогось солодкого. Щоб не доводити себе до занепаду сил, тримайте при собі корисні перекуси - багато готових варіантів ви знайдете в магазині. Чудово підтримає енергію хрустка гранола або фруктово-овочеві смузі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь