Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати батут?

Коли діти бачать батут, то відразу ж до нього біжать, їх потім складно відтягнути від такої цікавої розваги. Це один з рухомих видів розваг, який не втрачає своєї популярності навіть у любителів комп'ютерних ігор. Правильний же вибір батута лягає на плечі батьків. Для дітей це забава, але вона дуже небезпечна, тому варто приділити особливу увагу всім нюансам вибору. На батуті дуже легко можна травмуватися, не дотримуючись правил безпеки. Іноді неприємності трапляються через неправильно підібрану модель, вагу, погану якість.

Вибір в інтернеті

Чому купить батут в Киеве вигідніше в інтернеті? Тому що в інтернет-магазинах більш точно вказуються всі характеристики батута.

Продавець на ринку, і навіть в спортивному, дитячому магазині не завжди може точно і чітко відповісти на питання - яке допустиме навантаження на батут, не кажучи вже про інші моменти. А це один з найважливіших критеріїв вибору. Причому, навантаження не має бути критичним, нехай 10-20 кілограм залишаються у запасі. Якщо на батуті вказується допустима вага до 180 кілограм, то сумарна вага всіх дітей не повинен перевищувати 160.

Як вибрати батут?

Кількість дітей, що беруть участь в «стрибках», визначається ще й діаметром батута, а також висотою сітки. Якщо людина без підготовки, а тим більше дитина, піде стрибати на батуті без сітки, то це практично 100% вірогідність отримання травми. Сітка повинна відповідати по висоті і бути надійною. Батут, діаметром 120-150 сантиметрів, підходить для однієї дитини. Для двох дітей підійдуть батути площею до 270 сантиметрів.

В інтернеті вказуються всі характеристики батута, точно і конкретно, не потрібно буде шукати коробку, щоб упевнитися в словах продавця.

Характеристики батутів

Інші характеристики батутів, які впливають на якість і безпеку:

  • матеріал виготовлення каркаса і самого полотна;
  • кількість опор;
  • кількість пружин;
  • фарба.

Комплектація

Деякі батути продаються в комплекті зі сходами і сіткою, до інших же все це можна докупити. Готові комплекти купувати вигідніше не тільки через ціни, а й тому, що всі комплектуючі ідеально підходять. У комплект повинні входити захисні мати. Вони захищають при стрибках від металевих пружин.

Види батутів

Відрізняються батути і за видами:

  1. кімнатні каркасні;
  2. вуличні каркасні;
  3. надувні.

Нехай діти отримують тільки заряд позитивних емоцій на батуті, здоровий і спортивний розвиток.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь