Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати камеру відеоспостереження?

Вибір камери для монтажу відеоспостереження повинен бути продиктований умовами навколишнього середовища, при яких пристрій буде працювати, і визначеними цілями, яких ви хочете досягти. Перш ніж ви почнете переглядати каталоги виробників, ви повинні відповісти на кілька основних питань.

Питання 1: IP-камера чи аналогова?

У якийсь момент здавалося, що аналогові системи відеоспостереження будуть повністю витіснені з ринку цифровими пристроями. Виявилося, однак, що навіть після підвищення роздільної здатності IP-камер до 4Mpx, аналогова конкуренція не зникла, зберігаючи при цьому вигідне співвідношення ціни і якості.

IP-камерами можна керувати за допомогою будь-якого комп'ютера, підключеного до мережі (також з мобільних пристроїв). Аналогові зображення передається за допомогою коаксіального кабелю на реєстратор. Для моделей IP у вас є можливість запису зображення з високою роздільною здатністю, в той час як для перегляду, ви можете використовувати записи зі зниженими параметрами якості.

Якщо основним критерієм є якість зображення, навпаки, необхідно розглянути можливість придбання на сайті https://worldsecurity.com.ua системи IP. Якщо ви хочете зареєструвати наявність певного об'єкта або його переміщення - достатньо буде аналогової камери. Однак, якщо вас цікавить розпізнавання з великої відстані номерних знаків або осіб на спортивному стадіоні, безумовно, краще використовувати IP-камери з максимальною роздільною здатністю.

Якщо ви не впевнені, яка система краще виконає своє завдання, то вам варто скористатися професійним консультуванням.

Питання 2: всередині чи зовні?

Незалежно від обраної системи і параметрів, камера, розташована зовні, повинна бути стійка до погодних умов (вітер, дощ, сніг, зміна температури і вологості), пил, втручання тварин (птиці, гризуни). Пристрій повинен мати герметичну кришку, яка дає гарантію захисту чутливої ​​електроніки.

Камери стаціонарні записують зображення в заздалегідь заданому районі. Альтернатива - камери speed dome. Мають дистанційне керування оборотами по вертикалі і параметрами об'єктива - зум (наближення), діафрагма, фокус.

Вибираючи швидкісну купольну камеру за даним посиланням https://worldsecurity.com.ua/catalog/videonabludenie, слід звернути увагу на наступні характеристики: тип камери (чорно-біла, кольорова, "день-ніч"), чутливість, роздільна здатність, діапазон зміни фокусної відстані (оптичний "зум"), місце застосування (зовні, усередині) і спосіб монтажу, естетика корпусу, а також швидкість і точність позиціонування камери.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь