Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати регулятор для дайвінгу

DIN або YOKE

Два типу конекторів, які можна зустріти на ринку. Рада однозначна - беріть DIN. Навіть якщо в регіоні, де ви іноді упірнаєте, вентилі балонів тільки YOKE типу, все одно краще витратитися на перехідник, ніж мати більш громіздкий регулятор з самого початку менш надійною системою з'єднання.

DIN 200 або DIN 300 - не особливо принципово, балони заправлені до тиску в 300 bar, і відповідним вентилем, зустрічаються вкрай рідко, а виробники якісного обладнання рідко ставлять DIN 200 на свій виріб, тому що в цьому випадку воно втрачає свою універсальність.

Холодна вода або тепла вода

Якщо у вас навіть в планах немає занурень у воду температурою менше 10 градусів, то холодноводний регулятор вам не знадобиться. З особистого досвіду я не побачив підвищеного зносу у регуляторів з мокрою в порівнянні з сухою камерою першого ступеня. Рождественские скидки на дайвинг и подводную охоту чекають за посиланням.

Збалансований другий ступінь чи ні

Ваші інтереси не поширюються глибше 30 метрів, і ви не субтильний юнак (дівчина) з атрофованими або хворими легенями, значить, збалансована другий ступінь вам не особливо стане в нагоді, але якщо кошти дозволяють, то вибір очевидний. Трохи легше зусилля на вдих на великих глибинах, але не на стільки, щоб сильно переживати про відсутність балансування другого ступеня. Багато часу проводите під водою, упірнаєте глибоко і в різних умовах - беріть збалансовані другі ступені.

Наявність сервісних центрів і запчастин в магазинах

Ремонт і обслуговування регулятора - один з найважливіших параметрів при його виборі. Купивши «крутий», але дуже рідкісний в вашому регіоні девайс, ви ризикуєте потрапити на довгий і дороге обслуговування, пов'язане з пересилкою регулятора. Про оперативне ремонті мови і бути не може через відсутність майстрів або запчастин. Вирішуйте самі, що важливіше - «шашечки чи їхати»?

Універсальність сервісного набору і простота в обслуговуванні

Якщо кожна нова модифікація однієї моделі регулятора від обраного вами бренду вимагає свій унікальний сервісний набір, то задумайтеся, як просто буде знайти його, коли модель «постаріє». А якщо у вас не один регулятор? Уніфікований і універсальний сервісний набір - це великий плюс при виборі та купівлі регулятора.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь