Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості та переваги автономної каналізації

Жителі тих населених пунктів, де відсутня центральна каналізаційна система, дуже часто задаються питаннями з приводу утилізації стоків. Раніше автономна каналізація складалася з вигрібної ями, яка виділяла неприємні запахи і була місцем існування різних хвороботворних мікробів. На щастя, на зміну цим незручностям прийшли новітні технології.

Автономна каналізація є системою очисних споруд, яка дає можливість власникові заміського будинку або котеджу відчути себе по-справжньому комфортно. Вона здатна якісно очистити стічні побутові води від різного виду забруднень. Якщо вас цікавить монтаж автономної каналізації, то радимо перейти за даним посиланням https://aquaeko-service.com.ua вже зараз.

Автономна каналізація створює максимально сприятливі умови для проведення часу в туалеті, ванній або душі. Крім того, вона не потребує великої кількості енергії і обходиться набагато дешевше, ніж інше очисне обладнання. Залежно від розташування будинку, автономні каналізації бувають такими:

- внутрішніми (трубопровід від сантехнічних приладів йде до зовнішньої трубі);

- зовнішніми (відходи передаються від внутрішньої каналізації до септика і фільтруючого колодязя).

В основу автономної каналізації входять наступні елементи:

- сантехнічні прилади;

- септик;

- внутрішня трубна розводка;

- вентильовані стояки;

- зовнішні труби.

Сучасна система складається з багатоступеневих комплексів, які дають можливість з легкістю провести очищення. Першим етапом є потрапляння стічної води в септик. Саме тут відбувається її порятунок від різних жирів, плівок і частинок.

На даному етапі стоки очищаються на 65%. Після цього вони вимагають доочистки. Аеротенки - це найбільш оптимальний варіант для автономної каналізації. Саме тут стічні води здатні насичуватися киснем, в якому розвиваються аеробні бактерії. Потім вони поглинають активний мул. Після цього він відділяється від очищеної води. Завдяки цим етапам, стічні води стають чистими без неприємних запахів.

Труби в автономних каналізаціях, як правило, виготовляються з чавуну або пластику. І ті, й інші мають багато переваг. Наприклад, чавунні труби володіють відмінною міцністю і довговічністю. Що стосується їх вартості, то вона досить висока. Труби із пластику є дуже легкими, але менш довговічними. Незважаючи на це, вони мають гладку поверхню, яка сприяє кращому руху відходів.

Для того, щоб автономна каналізація працювала надійно і якісно, ​​слід обов'язково враховувати деякі вимоги. Обсяг септика повинен становити більше 6 кубічних метрів, а його глибина - не менше 1,2 метрів. Для того, щоб частинки осідали більш ефективно, потрібно зробити шлях стоків довшим.

Під час установки системи очищення слід обов'язково подбати про її теплоізоляцію. Для утилізації продуктів зброджування потрібно подбати про те, щоб відстань люфту між дзеркалом води і кришкою було рівно 30 сантиметрів. Ще одним важливим моментом є те, що проектування та встановлення повинні виконувати висококваліфіковані фахівці.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь