Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати взуття для дитини

Вибір взуття для дитини - відповідальний момент, адже зростаючий організм дуже вразливий (скелет стопи повністю костеніє тільки до 18 років). Щоб в майбутньому у малюка не було проблем з ногами (наприклад, плоскостопості), необхідно вибирати його правильно.

Якісне взуття для дітей в Києві ви зможете вибрати в каталозі інтернет-магазину https://newopt.com.ua, де на вас чекає детская обувь оптом.

Перше взуття

Маленька дитина не скаже вам, що її черевички тиснуть або натирають. І не тільки тому, що малюк ще не вміє говорити: ступні малюків містять велику кількість жирової тканини, яка притуплює больові відчуття. Отже, підходити до підбору першого взуття треба з особливою увагою, щоб уникнути формування клишоногості, плоскостопості і т. д. Вимірюйте стопи малюка кожні два місяці, адже діти в перші роки життя ростуть стрімко.

Необхідність у взутті виникає тоді, коли дитина почала впевнено ходити. Щоб нога малюка не ковзала, але в той же час залишався невеликий простір, купуйте тапочки, черевики, сандалі і ін. З запасом в 1,5 см для літа і міжсезоння, і 2 см для холодної пори року (місце під носок).

Особливу увагу необхідно приділити підошві: вона повинна бути в міру гнучка і нековзаюча. Втім, підійде і товстий, що погано гнеться варіант, якщо носок задертий догори. Що стосується каблука, то для дошкільника кращий вибір - висота в 5-10 мм. Це захистить п'яту від ударів і підвищить амортизаційні властивості взуття.

Носок дитячих чобітків і т. д. повинен бути ширше, ніж п'ята, щоб пальці не здавлювалися. Вузьке взуття протипоказане, оскільки може послужити причиною порушення кровообігу і деформації стопи. У період від 3 до 5 років дуже важлива фіксація п'яти, з чим прекрасно впораються тверді високі задники і регульовані застібки. Вага взуття теж має значення, адже малюкові набагато легше пересуватися в легких черевиках.

Матеріал виготовлення повинен бути натуральним, добре пропускаючим повітря. Як правило, це шкіра, замша, хутро, текстиль і т. д. Крім цього, необхідно, щоб устілка була виконана з натуральних матеріалів і легко виймалася.

Супінатор сприяє профілактиці плоскостопості (протипоказаний при наявності клишоногості), але пам'ятайте, що допоможе це тільки в разі правильного розташування - строго під склепінням стопи. Втім, при нормальному розвитку дитини він не обов'язковий, так як приблизно до 5 років стопи плоскі і мають спеціальну амортизаційну подушку.

Якісне і недороге взуття для дітей можна придбати на сайті newopt.com.ua. Тут ви знайдете зимові, літні та демісезонні моделі для дитини будь-якого віку, які повністю відповідають всім вимогам і гігієнічним нормам.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь