Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Користь боксу у вуличній бійці

А ви знали, що бокс зародився ще до нашої ери? У Стародавньому Єгипті його дуже поетично називали «мистецтвом кулачного бою». Незважаючи на таку довгу історію, в сучасності багато хто вважає бокс безглуздим і жорстоким спортом. Зазвичай це дівчата боксерів, які твердять, що бокс тільки псує здоров'я спортсмена і ніякої користі не несе. Особливо у вуличній бійці з хуліганами.

Але чи так це насправді? Чи ефективний бокс у вуличній бійці? Боксери дуже серйозно ставляться до свого виду спорту. Уже на перших тренуваннях у https://boxing.kh.ua їм прищеплюють масу просунутих навичок. Тому не дивно, що навіть боксер-любитель у вуличній бійці може з одного чіткого удару нокаутувати суперника.

Є мінімум 5 причин, які пояснюють, чому не варто вплутуватися в бійку з боксером:

  1. Різноманітність рухів. Вулична бійка зазвичай одномірна: ви або наступаєте, або відступаєте від противника. Боксер рухається в трьох вимірах. Мало того: навіть стоячи на місці, він здатний атакувати або йти від ударів.
  2. Ефективні та потужні удари. Боксери не кидаються в бій, стрімголов. Вони продумують кожну атаку. В їхньому арсеналі є спеціальні удари для того, щоб тримати дистанцію, відволікати або приманювати противника. А ще боксери знають, скільки сили потрібно докласти для максимально потужного удару.
  3. Уважність. Якщо почнете битися з боксером, помітите, що перші кілька хвилин бійки він буде тільки захищатися, прикривати обличчя руками і спостерігати. В цей час він стежить за вашими руками і ногами, а потім починає атакувати в найменш захищені зони.
  4. Відмінний захист. Бокс вчить спортсмена тримати удар і добре захищатися. Він здатний відобразити навіть найпотужніший удар. А якщо не відобразить, то неодмінно викрутиться.
  5. Витривалість. Боксери вміють себе контролювати, тому не видихаються завчасно. Вони спокійно витримують 12 раундів, а кілька десятиліть тому боксерський поєдинок взагалі складався з 15 раундів по 3 хвилини. Тому витривалості боксерам не позичати.

Справедливості заради відзначимо, що багато видів бойових мистецтв більш ефективні у вуличній бійці, ніж бокс. Наприклад, карате або тхеквондо. Там бійців вчать бити ногами і ними ж відбивати удари. Але новачкові краще освоювати саме бокс, тому що цією майстерністю опанувати найпростіше. Неважливо, скільки вам років - 18, 27, 45 або 50 - у вас завжди є шанс стати відмінним боксером.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь