Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати сукню для дівчинки: практичні поради родичам

https://super-kids.com.ua/

Якщо ви збираєтеся придбати маленької дочки, внучки або племінниці нове платтячко, радимо поставитися до цього завдання з усією серйозністю. Плаття для дівчаток - не просто одяг, а важливий елемент образу, який малятка створюють для себе в уяві. Необхідно врахувати безліч нюансів, і перш за все - смаки юної леді, яка буде носити цей наряд. Звичайно, якщо подарунок задуманий як сюрприз, то доведеться вибирати навмання, і кілька корисних порад в цій ситуації не будуть зайвими.

Для чого призначене плаття

Перш за все визначиться, в яких ситуаціях дівчинка носитиме плаття, яке ви виберете. Основні вимоги до повсякденної моделі - зручний крій, натуральний гіпоалергенний матеріал і стійкість до частого прання. Якщо ж мова йде про святкове вбрання, то в першу чергу потрібно звертати увагу на зовнішнє враження, яке воно справляє. Так, в дизайнерської колекції на Новий рік від Super Kids - магазина детской одежды представлені ошатні моделі з пишними спідничками або воланами з фатину, які виглядають дуже ефектно і створюють відчуття свята вже своїм зовнішнім виглядом.

Фасон сукні

У виборі фасону багато що залежить від віку дівчинки. Для малятка 2-4 років краще вибрати вільний крій з завищеною талією і пишною спідничкою. Таке плаття не буде обмежувати рухів, але навіть наймолодша принцеса зможе відчути себе в ньому неймовірно красивою. Спідниця не повинна бути занадто довгою, щоб дитя випадково не наступило на поділ.

Починаючи з 5-6 річного віку дівчинки готові терпіти деякі незручності, аби виглядати нарядно і привабливо, тому фасони для них більш різноманітні. Втім, дизайнери дитячого одягу враховують вимоги ергономіки в розробці крою. Якщо ви вибираєте виріб хорошого, відповідального виробника, то він явно буде зручним.

Вибір тканини

Тканина повсякденної сукні повинна бути тільки натуральною або містить невелику домішку синтетики, не більше 10-20%. Це державний стандарт для дитячого одягу, який дотримуються всі вітчизняні та європейські виробники. Натуральні матеріали не викликають подразнень шкіри, добре пропускають повітря і вбирають вологу. Вибираючи ошатне плаття для дівчинки шкільного віку, можна трохи відійти від цих вимог, адже дитина буде носити його не довше ніж декілька годин і тільки у свята.

Розмір сукні

Ні в якому разі не купуйте дівчинці плаття на виріст! Для самих маленьких можна вибрати річ на розмір більше, але різниця в два-три розміри вже створить дитині серйозний дискомфорт. Якщо ж мова йде про юну леді 5-6 років або старше, то сукня має точно відповідати міркам. Під час покупки звертайте основну увагу не на вікову категорію, а на зріст, обхват грудей і талії. Бажано перед покупкою зняти точні мірки і орієнтуватися за їхніми показниками.

Як вибрати якісне пошиття?

Як би красиво не виглядало плаття, неякісний пошив швидко змусить розчаруватися в покупці. Щоб цього не сталося, звертайте увагу на наступні моменти.

  1. Шви повинні бути рівними, без неохайних строчок або звисаючих з-під подолу ниток. Краї зрізів, оброблені оверлоком, повинні бути м'якими і не створювати дискомфорт, дратуючи шкіру. Обов'язково перевірте виріб на міцність, злегка розтягуючи по швах. Якісне пошиття витримає випробування, а якщо нитки розійдуться, то таку річ не варто купувати - вона швидко разлізется.
  2. Виворіт вишивки або аплікації обов'язково забезпечується м'якою підкладкою.
  3. Ґудзики, паєтки, пряжки та інші декоративні деталі повинні бути міцно пришиті, а не приклеєні.
  4. Обов'язково перевірте, як застібається "блискавка", чи не потрапляють краї тканини між зубців.

Яке б плаття ви не вибрали, головне - щоб воно принесло малятку радість, допомогло їй відчувати себе красивою, коханої усіма і впевненою в собі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь