Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати підлогове покриття для квартири?

Підлога - основа будь-якого ремонту. Їй потрібно приділяти належну увагу як на етапі вибору, так і на етапі монтажу. Відремонтувати підлогу - заняття складне, дороге, воно займає досить багато часу. Тому розібратися з цим хочеться раз і назавжди.

Вибрати матеріали вам природно допоможуть менеджери магазину будматеріалів, але бути добре підкованим в цій сфері не завадить нікому. Тим більше, що загальна інформація досить проста як для розуміння, так і для запам'ятовування.

 Які бувають покриття для підлоги в квартирі?

Сьогодні асортимент дійсно великий, кожен зможе знайти собі варіант, який буде відповідати всім вимогам, і при цьому чудово вписуватися в будь-який, навіть самий скромний бюджет.

Зазвичай перелік складається з:

  1. паркету;
  2. паркетної дошки;
  3. ламіната;
  4. лінолеуму.

Чим покрити підлогу в квартирі?

Для того що б вибрати матеріал, необхідно визначиться з бюджетом, так як ціни на підлогові покриття дуже відрізняються між собою. Звичайно, ідеальний варіант - це паркетна підлога, правда це може бути не кожному по кишені. Трохи дешевшим варіантом є паркетна дошка. На відміну від паркету, який виконаний цільним шматком дерева, вона склеєна з трьох шарів, нижні - недорогі і міцні, верхній - дорогий і красивий. Але навіть її вартість може виявитися занадто високою. Найдешевший варіант для кімнат - це ламінат. На жаль, він не натуральний, зате виглядає привабливо, і нагадує дерев'яні панелі. Стелити лінолеум в спальнях і дитячих кімнатах зазвичай не рекомендується, так як це синтетичний матеріал, і його дизайн не сильно привабливий.

Яке підлогове покриття для кухні краще вибрати?

А ось для кухні варто вибирати водостойкие виниловые полы або лінолеум. Всупереч поширеній думці, що там повинна лежати тільки плитка. Основні переваги, кажуть в його сторону:

  • ціна значно нижча, ніж у будь-яких інших аналогів;
  • монтаж також набагато простіший;
  • взимку не буде таким холодним як кераміка;
  • м'якший, і в разі падіння посуду великий шанс, що він залишиться цілим;
  • великий асортимент дозволяє підібрати малюнок, який точно імітує плитку.

Незважаючи на те, що в попередньому пункті говорилося, що лінолеум не є достатньо привабливим, це стосується тільки кімнати, на кухні він виглядає просто чудово. Тут уже досить великий спектр кольорів, які імітують як плитку, так і мармур або ж просто з візерунком.

Яке підлогове покриття краще вибрати для коридору?

Для підлоги в коридорі дуже важливими є два параметри: клас міцності і стійкість до вологи. Перший важливий тому, що в цій частині найбільші навантаження. По коридору проходять всі мешканці, і по багато разів за день. Тут зустрічають і проводжають гостей, а це значить постійне навантаження. І якщо клас міцності недостатньо високий, то існує ризик швидкої втрати зовнішнього вигляду і пошкодження.

Вологостійкість також основний параметр при виборі. Взимку і восени на взутті приноситься велика кількість вологи, яка залишається в коридорі, і, наприклад, ламінат може дуже швидко втратити свій вигляд.

Таким чином, для коридору хорошим варіантом є лінолеум. Він стійкий до вологи, так як стелиться суцільним шматком без проміжків, має кілька класів зносостійкості, що дозволяє підібрати його для приміщень з високою прохідністю.

З усього написаного вище можна виділити такі основні принципи:

  1. Спочатку - визначтеся з бюджетом.
  2. Вибирайте в залежності від приміщення де будете ремонтувати підлогу.
  3. Для дитячої і спальні хорошим варіантом є пробковые полы, паркет, паркетна дошка, ламінат.
  4. Для коридорів, кухні - лінолеум.

Сподіваємося, ця стаття допомогла вам у нелегкій справі - виборі підлогового покриття.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь