Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Різновиди депозитів

Класичні строкові вклади

Це стандартні депозитні продукти. Саме по них найчастіше встановлюються найвищі процентні ставки. Гроші розміщуються на певний строк, як правило, це тривалі періоди до 1-3 років. Клієнт кладе гроші на рахунок і забуває про існування вкладу.

Зняти гроші можна тільки по закінченню терміну розміщення. Якщо капітал потрібен був екстрено, переведення в готівку також можливо, але все відсотки будуть втрачені. Якщо частина їх вже виплачувалася, робиться перерахунок, вкладник повертає їх назад. Найбільш вигідні ставки по депозитам - за посиланням.

Відсотки можуть виплачуватися:

  1. В кінці терміну розміщення. Цей варіант вибирають більшість інвесторів. Закінчується термін депозиту, клієнт приходить в банк, забирає гроші: йому видають і розміщену спочатку суму, і всі нараховані відсотки.
  2. Періодично. Наприклад, щомісяця, щокварталу, щорічно. Таку схему часто використовують громадяни, що розміщують великі суми. Можна сказати, вони живуть на відсотки від вкладу. Кожен період дохід переводиться на прив'язану до вкладу дебетову карту.

Це типи вкладів з мінімальним набором можливостей для вкладника. Але процентна ставка по ним завжди вище, ніж по іншим депозитним продуктам. Для накопичення такі програми не підходять, поповнювати їх не можна.

Накопичувальні програми

Якщо ви відкриваєте вклад, щоб накопичувати кошти, вам потрібен саме такий варіант. Розглядайте депозити з можливістю поповнення рахунку. У підсумку, доповідаючи гроші на рахунок, ви будете періодично збільшувати розміщувану суму. Якщо робити поповнення щомісяця, кожного разу в наступному місяці банк нараховуватиме більше відсотків.

Найчастіше вибираються види вкладів, відсотки за якими знімаються в кінці терміну

Такі продукти відмінно підходять для тих, хто збирає на покупку машини, на відпустку, хоче набрати гроші для внесення початкового внеску по іпотеці та ін. Відкривайте накопичувальний депозит, розробляєте власну схему накопичень і перетворюйте задумане в реальність.

Що важливо знати:

  1. можуть бути обмеження по мінімальній сумі поповнення. Наприклад, не менше 1000 рублів за одну операцію;
  2. можуть бути обмеження по термінах. Наприклад, депозит неможливо поповнити за 3 місяці до закінчення терміну розміщення;
  3. кількість поповнення - зазвичай без обмежень, хоч щотижня кидайте на рахунок по 1000 рублів.

Накопичувальні продукти відмінно підходять для тих, хто збирає на покупку машини, на відпустку

Відсотки за вкладом стандартно нараховуються за кожен день. Тобто якщо ви сьогодні поповнили рахунок, то за цей день прибутковість вже збільшиться. Якщо відкрити такий вид вкладу в банку, який обслуговує вашу просту дебетових, зарплатну або пенсійну картку, то вкрай зручно буде поповнювати рахунок - в онлайн-банку перекладом з карти.

З можливістю зняття коштів

Інакше такі програми називають розрахунковими. Вони орієнтовані на клієнтів, які не виключають, що їм можуть знадобитися гроші до закінчення терміну розміщення коштів.

За розрахунковими вкладами допускається тільки часткове переведення в готівку, повне зняття йде з втратою відсотків.

Банки встановлюють мінімальний поріг, видаткові операції по рахунку можна виконувати тільки до цього ліміту, менше на рахунку без втрат відсотків залишитися не може.

Все залежить від тільки, скільки спочатку людина поклала на рахунок. Ось до цього незнижуваного залишку буде можна знімати гроші.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь