Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Соломинка для напоїв: історія створення та сучасність

Напевно немає на Землі людей, крім жителів віддалених куточків Австралії і Африки, яким не були б знайомі трубочки для пиття напоїв. Ми користуємося ними повсюдно, в будь-якому кафе, барі, багатьох ресторанах, на пікніку. Вдома і в гостях. Ну, хіба можна собі уявити склянку з колою в бургерній, з якого не стирчить соломинка для пиття? Звичайно, ні. Образ трубочки для напоїв давно сформований і асоціюється зі швидким харчуванням, заняттями спортом, відпочинком на природі і будь-яким іншим заняттям, яке так чи інакше включає в себе питво. А таких областей нашого життя величезна кількість. Але якщо ми зупинимо на вулиці будь-якого перехожого, чи зможе він відповісти на питання про те, як з'явилися перші соломинки? Ні. А ви зможете.

Історія створення

Ну що ж, треба відзначити, що трубочки для напитков не тільки супроводжують людині у всіх областях її життя, а й пройшли з нею величезний історичний шлях. Деніел Мак-Кін з Ірландського університету антропології в 1967 році опублікував свої дослідження про культуру споживання їжі в стародавній Месопотамії. Цікавим моментом була вказівка ​​на те, що досить часто для напоїв використовувалися трубочки з бамбука. Причому чим вищим був стан, тим ретельніше вони були оброблені майстром.

До середини 19 століття соломинки для коктейлів стають хоч ще і не дуже звичними, але вже обов'язковими атрибутами коктейльних вечорів. Якщо господар дарував трубочку своєму другові, а такі подарункові варіанти були найчастіше з дорогоцінного металу або дорогої породи дерева, це буквально означало: "Чекаю вас в будь-який час дня і ночі, сер".

І тільки в 1888 році Марвін Стоун з США, а потрібно зауважити, кінець століття 19 і початок 20 були дуже багатими на геніальні винаходи саме американців. Так ось Стоун запропонував просте і логічне рішення - використовувати для напоїв паперові трубочки. Тепер соломинка для пиття перестала бути символом відношення до вищого суспільства і все більше і більше входила в широкий ужиток.

А для чого взагалі в стародавні часи і середньовіччя було пити з трубочок, запитаєте ви? Все дуже просто. Технології виробництва напоїв в ті часи не були такими досконалими як сьогодні. Зокрема страждав процес фільтрації. Трубочка дозволяла випити верхні шари не вживаючи осад, який часто був не самою смачною складовою напою.

Сучасний вигляд

Єдиною зміною, якої зазнала соломинка для пиття за час, що вона стала пластиковою і одноразовою, а це майже століття, стала можливість згинати її та вибрати діаметр. На перший погляд може здатися, що в цьому немає нічого надзвичайного. Але в 1939 році, коли винахідник "гофрованої" трубочки Джозеф Фрідман, презентував свій винахід, це викликало справжній вибух громадськості. А вийшло це все завдяки його маленькій дочці, яка намагалася у нього на очах зігнути пряму трубочку для зручності пиття.

Сьогодні різноманіття трубочок, які виготовляє компания "Инпак" просто вражає. Крім звичних нам прямих і гофрованих варіантів, існують святкові, яскраві. різних форм і розмірів вироби, здатні вразити навіть саму багату уяву. Діаметр каналу соломинки відрізняється теж не просто так. Багато закладів закуповують соломинки виключно під бар. Густі напої набагато зручніше пити через товсту трубочку, а соки або пиво через тонку.

В першу чергу трубочки покликані зробити споживання напоїв зручним і естетично завершеним. Вам залишається тільки вибрати, які саме трубочки доповнять ваш напій!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь