Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обладнати шкільний кабінет у стилі НУШ?

Ні для кого в Україні вже не секрет, що абревіатура НУШ (нова українська школа) - це новий погляд на систему освіти в цілому.

Завданням цієї нової методики є не тільки надати дитині знання, а й навчити її ними користуватися. НУШ - це новий простір, який дозволить кожній дитині відчувати себе невимушено і комфортно в школі. Постулати НУШ покликані зробити навчання цікавішим, захоплюючим, більш ефективним.

Перше і нове, що ми побачимо в системі НУШ - це поділ навчального простору на зони. Рекомендується замовити оформлення семи навчальних зон за даним посиланням https://factor-r.com.ua/oformlennya-klasiv-nush вже зараз.

Зона відкриттів

Це зона, яка дозволяє розвивати в дитині потенціал. У цьому куточку, наприклад, можна розмістити предмети, що розвивають уяву.

Це можуть бути:

• головоломки;
• фотоапарат;
• настільні ігри;
• цікаві книги;
• матеріали для малювання або ліплення.

Необхідно дітям давати в якості завдань створення різних проектів і досліджень. Це - відмінна методика для розвитку уяви і бажання вивчати новий матеріал у маленьких школярів.

Зона для цікавих новин

У цьому куточку заохочується інтерес дітей до новин і спостережень. Це можуть бути новини у світі, зміни погоди, планування якихось важливих подій, новини особистого характеру.

Зона матеріалів

Така зона допомагає дитині вливатися в атмосферу навчання. Тут можна розкласти олівці, фломастери, ручки, папір, клей і багато іншого для створення діаграм, таблиць. Діти можуть використовувати посібники, розміщені тут же, а також робити домашні завдання.

Комунікативна зона

Ця зона створена для того, щоб навчитися працювати в команді. Учні проводять дискусії і обговорюють тему того, що було вивчено, або якісь цікаві для них питання. В такому колі учні вчаться покладатися один на одного.

Зона тиші

Не всі діти можуть вирішувати якісь питання в шумному класі, тому в одному з куточків повинен бути розміщений окремий стіл, де дитина, якій складно розібратися з поставленим завданням, могла би розв'язати цю проблему самотужки. Також тут можуть бути розміщені навушники.

Тематична зона

Це зона, в якій всі підручники і предмети відносяться до відповідного уроку. Наприклад, на уроці географії на стінах повинні бути відповідні карти, таблиці, можливо муляжі якихось тварин або континентів. У цій зоні не обійтися без спеціалізованих стендів і плакатів до різних дисциплін. Зараз з покупкою такого матеріалу немає ніяких проблем і в інтернеті з великою різноманітністю стендів для школи Ви напевно знайдете відповідний варіант. Всі матеріали цієї зони покликані зацікавити дитину у вивченні певного предмета.

Зона вчителя

Це особиста зона. Тут вчитель розміщує все те, що стосується його самого, наприклад, свої сертифікати або фото рідних. Ця зона також використовується для особистого спілкування з учнями.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь