Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Стабілізатори напруги і їх особливості

Всі стикалися з неякісним електроживленням. Коли через неполадки в мережі ламається побутова техніка, виникає питання: як же убезпечити себе від подібних напастей. Причини, через які скаче напруга, можуть бути самими різними, в тому числі віддалене розташування трансформаторної підстанції, приєднання кілька потужних приладів, старий кабель, зварювальні роботи, що проходять неподалік і так далі.

Раптове зниження напруги електроенергії в мережі може вивести з ладу насоси, холодильники і різні двигуни. Випадки, коли напруга в мережі несподівано підвищується, відбуваються значно рідше, але і наслідки таких стрибків більш масштабні. В цьому випадку з ладу можуть вийти всі електроприлади без винятку. Щоб цього не сталося, досить купити стабілізатори напруги за посиланням на сайте.

Надійний захист від перепадів напруги

Надійним захистом від неякісного електропостачання в більшості випадків є стабілізатор напруги. Цей прилад здатний підтримувати в мережі необхідну напругу в 220В + 3-7%. Стабілізатор напруги в разі потреби піднімає низьку напругу або знижує підвищену, а в разі аварійних стрибків напруги в мережі, відключить апаратуру.

Правильний вибір і установка

Стабілізатор напруги можна встановити на все навантаження в будинку або офісі, або ж живити кілька найменш захищених і найцінніших електроприладів. Вибираєте ви перший або другий варіант, коштувати стабілізатор напруги буде по-різному. Щоб вибрати той варіант, який підходить саме вам, потрібно визначити загальну потужність електроприладів, яким потрібен захист, і суму, яку ви готові витратити на стабілізатор напруги.

З підрахунків ви можете сміливо виключити пральну машину. Оскільки, коли в будинку йде прання, праска не діє, і навпаки, під час свята, коли у всьому будинку включений не тільки весь світ, а й аудіо- і відеотехніка, ніхто не пере. Стабілізатор напруги оснащений додатковим захистом. У разі, якщо напруга в мережі не дає стабілізатору дати необхідну напругу, то він її просто відключить і включить, коли вважатиме напругу безпечним для приладів, які до нього підключені.

Ви все ще сумніваєтеся?

Ви все ще думаєте, потрібен вам стабілізатор чи ні? Помічений цікавий факт, що люди купують стабілізатори, коли половина всього дорогого устаткування вийшла з ладу через неполадки в мережі та не підлягає відновленню. Але ж така аварія може статися через що завгодно. Наприклад, електрик може переплутати дроти, в результаті чого змінний струм буде подаватися з потужністю в 380 замість 220. У цьому випадку покупка нового стабілізатора може обійтися набагато дешевше, ніж ремонт і заміна всіх електроприладів і техніки. Насправді, в електромережі можливі збої з абсолютно різних причин.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь