Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Щоб урожай порадував, потрібно правильно підібрати насіння

Якісне насіння, як відомо, - запорука хорошого, багатого врожаю. Але як не помилитися і не прогадати, на які фактори необхідно звернути увагу при покупці, де краще купувати насіння, якому віддати перевагу, чи можна використовувати насіння власне? На ці та інші питання спробуємо дізнатися відповіді.

Як зберігати?

У садівника завжди є насіння про запас, адже, за рідкісним винятком, набувається стільки, скільки сідає. А багато хто просто купують насіння про запас. Але чи можна їх використовувати? "Можна, можливо! - Якщо вони упаковані, з нормальним терміном придатності і правильно зберігалися.

Отже, умови, що вимагаються для збереження насіннєвого матеріалу:

  1. температура повітря 15-17 С (не залишайте насіння на дачі, так як мороз і вологість можуть вплинути на їх якість);
  2. темне сухе місце;
  3. поліетиленова тара (вона оберігає від підвищеної вологості і перепадів температур);
  4. закритий пакет (якщо пакетик відкритий, навколишнє середовище може негативно впливати на насіння, воно може просто не зійти).

Що купити?

Спокуса посадити щось дивовижне, екзотичне, нове у садівника є завжди. Але фахівці категорично не радять захоплюватися, якщо немає бажання залишитися без врожаю. Найкраще насіння - від офіційного постачальника https://www.lnz.com.ua/news/lnz-group-pidbila-pidsumki-marketingovogo-roku

Нові сорти, безумовно, можна і потрібно пробувати, але не більше 30-40% від загального обсягу посівного матеріалу. Надійніше використовувати сорти і гібриди місцевої селекції, так як більшу ефективність рослини дають саме в умовах, де вони виводилися. Або універсальні спеціальні сорти для зон ризикованого землеробства, що відрізняються високою врожайністю, стійкістю до хвороб і невибагливістю, які підійдуть для обробітку в будь-якому регіоні нашої країни. Якщо все ж хочеться екзотики, придбайте районоване насіння, яке адаптоване до умов клімату того чи іншого регіону, що вже дає гарантію отримання врожаю.

На замітку!

Уважно читайте опис рослин на упаковці. І пам'ятайте: не всі сорти і гібриди підходять для засолювання, заморозки і т. Д.

Де придбати?

Купувати насіння на вулиці і з лотків не варто, так як невідомо, як і де зберігався насіннєвий матеріал, і, відповідно, тут складно говорити про якість. Якщо насіння виявляться поганим, пред'явити претензії буде просто нікому, так як на вулиці чек вам ніхто не дасть. Щоб повернути свої гроші в разі негативного результату, купувати насіння треба в спеціалізованих магазинах, які несуть відповідальність за товар, що продається.

Ще один досить поширений сьогодні спосіб покупки - в інтернет-магазинах, наприклад, https://www.lnz.com.ua/. Нерідко такі продажі організовує виробник, який відповідає, по-перше, за якість насіння, а по-друге, встановлює цілком прийнятні ціни, найчастіше надає ще й знижку. Зручність онлайн-покупок в тому, що можна спокійно, не виходячи з дому, вибрати потрібні сорти, прочитати про агротехніку рослин, порівняти ціни, які, як правило, нижче, ніж в роздрібних торгових точках. А товар ще й можуть доставити прямо додому.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь