Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Рафтинг - екстрим для туристів

Як водний туризм, рафтинг стає все більше популярним серед любителів екстриму. Він підходить для всіх, як для новачків, так і для туристів з хорошим досвідом. Від учасників рафтингу потрібно фізична енергія, витривалість, координація та вміння приймати швидкі рішення.

Помічниками у цій захоплюючій боротьбі зі стихією будуть тільки рятувальні жилети, шоломи, витримка, а також, безумовно, досвід і майстерність інструктора. Підкорення гірської річки з усіма виникаючими на шляху труднощами, доставляє масу задоволення і позитиву. Рафтинг це ще і можливість цікаво провести час, сплавляючись по гірській річці, і насолоджуючись первозданною красою природи.

Тільки любителі гострих відчуттів і подолання перешкод можуть обрати для туризму рафтинг від https://myrafting.com.ua/. Цей вид водного туризму став настільки привабливим, що з'явилося багато бажаючих відчути всю гостроту вражень від екстриму без спеціальної підготовки. За складністю сплаву рафтинг розділяється на кілька категорій - спортивний, туристичний і похідний:

Спортивний рафтинг являє собою цілу систему підготовки, що складається з особливих вимог на змаганнях. Змагальний процес включає певні нормативи і рівень складності сплаву. Для туристичних фірм такий вид рафтингу не представляє особливого інтересу. Своїм клієнтам вони пропонують такі види рафтингу як похідний і туристичний.

Похідний рафтинг включає в себе елементи спортивного і туристичного відпочинку. Залежно від підготовки туристів можна використовувати маршрути різного ступеня складності

Похідний рафтинг може тривати кілька днів, тому тут особлива увага приділяється екіпіровці і наявності необхідних речей, продуктів, а також безпеки при облаштуванні таборів відпочинку

Туристичний рафтинг найпоширеніший вид проведення часу на воді. Його тривалість складає всього кілька годин. Управляє судном зазвичай один професійний весляр, який супроводжує групу туристів від 4 до 12 осіб. Залежно від складності маршруту учасниками туристичного рафтингу можуть бути діти, починаючи з 6 років і люди похилого віку. Весляр, який супроводжує туристичну групу, розташовується на борту рафта, впираючись ногами в надувне дно. У рафтингу використовується 3 види веслування - орної, канойний або комбінований. Останній вид веслування включає роботу основного весляра і двох помічників.

Водні артерії, які підходять для рафтингу поділяються на шість категорій складності. В першу і другу категорію входять річки з простими і невеликими порогами, сплавлятися на них можуть навіть початківці. До третьої категорії відносяться артерії з вирами. У четверту і п'яту, входять річки з більш крутими вирами, порогами і бурхливими потоками. Шоста категорія це найскладніша і призначена тільки для майстрів і професіоналів в рафтингу.

Источник: https://myrafting.com.ua/



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь