Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Інтернет-приставка для ТВ: як її правильно вибрати?

Сучасні телевізори - це не тільки можливість перегляду всіляких телеканалів, але ще і вихід в інтернет. А значить можна переглядати потоковий контент, грати в ігри, слухати музику, встановлювати різні програми. Якщо ж у вас немає телеприймача з функцією Smart, розширити його можливості можна за допомогою інтернет-приставки для телевізора. І для цього необов'язково придбавати новий телевізор.

Навіщо потрібна інтернет-приставка для телевізора?

Варто зазначити, що интнернет приставка для телевизора замінює функцію Smart. Якщо у вас застаріла модель телевізора, необов'язково придбавати новий. Значно дешевше буде просто докупити ресивер, який необхідний для отримання функціоналу Smart ТВ. Тепер немає необхідності завантажувати відео на комп'ютер, а потім переносити його на телевізор, виходити в інтернет можна буде з даною приставкою. Підключення до інтернету можливе за допомогою  або проводу. Крім цього, якщо у вас аналогове телебачення, можна переглядати цифрове телебачення за допомогою приставки, якщо вона буде виконувати функцію перетворення сигналу.

На що звернути увагу при виборі?

Перед придбанням телевізійного приймача для початку потрібно розібратися з деякими його характеристиками, щоб зробити правильний вибір:

  1. Яким чином буде підключатися приставка интернет до телевізора. Найкраща якість переданого зображення і найвища швидкість передачі буде при hdmi з'єднанні. Але в ТВ може не бути такого порту, тому обов'язково потрібно визначитися, через які роз'єми буде здійснюватися підключення.
  2. Як буде підключатися до інтернету. Тут 2 варіанти: провідне або бездротове. Потрібно враховувати, що Wi-Fi з'єднання має меншу пропускну здатність, а також велику ймовірність розриву з'єднання. При дротовому з'єднанні потрібно мати на ресивері відповідний роз'єм для Ethernet кабелю. Якщо такий порт відсутній, можна використовувати перехідник LAN-USB. Існують пристрої і з обома варіантами.
  3. Швидкість відтворення даних. Щоб пристрій володів хорошою продуктивністю, краще вибирати приставку з 2 або 4 процесорами.
  4. Вид приставки. Зовні вони можуть виглядати як флешка або коробка. Перші з'єднуються з роз'ємом для підключення флешок, а другі - проводами.
  5. Оперативна пам'ять. Так як ресивер буде працювати з великим об'ємом даних, не варто нехтувати цим параметром. І краще брати прилад з пам'яттю не менше 2-4 Гб. Якщо ж в наявності є вбудований кардрідер, то в такому випадку можна підключити зовнішній жорсткий диск.
  6. Операційна система. Приставки можуть працювати під управлінням android, windows, linux. Самими затребуваними є андроїд-приставки.
  7. Комплектація. Додатково ресивер може бути оснащений пультом, клавіатурою, що значно спрощує користування. Також зверніть увагу на живлення: чи потрібно приставці окреме живлення від мережі.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь