Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

ВІТАМІНИ ДЛЯ КОТІВ

Кішки отримують основну масу вітамінів і мінеральних компонентів з споживаної їжі. Потреба в речовинах з плином життя змінюється, для маленьких кошенят, вагітних і літніх тварин вимоги за кількістю корисних речовин відрізняються від тих, що пред'являються дорослої здорової особиною. Повноцінно враховувати це не представляється можливим при годуванні кормами низької та середньої якості, натуральною їжею. Тут-то і виникає потреба у вітамінних добавках від http://brovapharma.ua.

Які вітаміни потрібні котам і кішкам

Кожна речовина, потрапляючи в організм, починає виконувати функцію, включаючись в певний процес. Для кішок найважливішими корисними речовинами вважаються:

  1. вітамін А - бере участь в підтримці рівня імунного захисту, стимулює процеси регенерації клітин;
  2. група В -вітаміни в основному беруть участь в травних, обмінних процесах, регуляції нервової діяльності;
  3. С (аскорбінова кислота) - антиоксидант, незамінний в обмінних процесах;
  4. вітамін D необхідний для правильного засвоєння кальцію, безпосередньо відповідає за стан кісткової тканини, зубів кішки;
  5. Е - забезпечує клітинне дихання, підтримання стійкості мембран клітин;
  6. вітамін К - бере участь в синтезі білків для забезпечення згортання крові.

Як зрозуміти яких вітамінів не вистачає тварині

У питанні вітамінів потрібно розуміти - більше зовсім не означає краще. Якщо тварина фізично здорова, харчується якісним готовим кормом, то все необхідне вона вже отримує з їжі, не вимагаючи додаткових добавок. Однак не кожна система харчування буде підходити конкретному вихованцеві. Запідозрити недостатність вітамінів можна за такими ознаками:

  1. пересихання рогівки ока, лущиться шкіра - дефіцит вітаміну А;
  2. судоми - гостра нестача В1;
  3. зниження ваги, випадання шерсті, порушення роботи серця, млявість - недолік В2 і В5;
  4. хронічна втома, слабкість, інші неврологічні відхилення - симптоми гіповітамінозу В12;
  5. випадання шерсті, проблеми з зубами, почервоніння, набряклість слизових ротової порожнини - нестача аскорбінової кислоти;
  6. без достатньої кількості вітаміну Е у кішки сильно псується якість вовни, починається активне випадання;
  7. млявість, сонливість, підвищена ламкість костейв важких випадках симптоми дефіциту вітаміну D. Кішка з такою проблемою може лизати вапно на стінах і їсти землю;
  8. порушення згортання крові, серйозні кровотечі при мінімальних травмах - нестача вітаміну К.

Підтвердити, що тривожні симптоми викликані дефіцитом вітамінів і мінеральних компонентів може тільки ветеринарний лікар на підставі результатів аналізів.

Види вітамінів для кішок

Вітаміни для домашніх вихованців зазвичай не монокомпонентні, а містять відразу набір корисних речовин. Для зручності власників їх групують залежно від типу проблем, з якими стикається тварина при дефіциті, або по віковим особливостям.

Вітаміни для вигонки вовни

Кішки чистять свою шерсть шляхом вилизування, а волоски потрапляють в травний тракт. У природі тварини їдять траву, забезпечуючи механічну допомогу очищенні свого кишечника, регулярно відригують зайве. Але багато сучасних породи, створені шляхом селективної роботи людини, мають настільки густу і довгу шерсть, що фізіологічні механізми очищення не справляються.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь