Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як виростити цибулю китайським способом

Існує багато способів, щоб виростити цибулю. Однак найкращим є китайський метод. Отже, вирощуємо цибулю китайським способом, для цього треба дотримуватися певних правил.

Для вирощування даної рослини цим методом необхідно підготувати місце для посіву. Ряди робляться мотикою, а між ними прокопується рів.

Китайський спосіб посадки цибулі має багато плюсів: відбувається більш швидке проростання овоча, зміцнення кореневища і придбання імунітету до захворювань.

Для кожного регіону є особливі рекомендації з посіву. Жителям теплих областей слід висаджувати лук севок у весняний період, коли температура грунту прогріється до + 5 ... + 6 oC. А в середній смузі потрібно садити цю рослину при температурі грунту + 10 ... + 11 oC. Це приблизно середина або кінець квітня.

Найкраще висаджувати севок розміром близько 2 см. Це потрібно для отримання великої кількості пір'я. Якщо вирощується ріпчаста цибуля, то при посадці використовується севок не більшою за 1,5 см. Перш ніж приступити до процедури, весь посадковий матеріал потрібно ретельно оглянути на гниль. Якщо вона є на який-небудь цибулині, то екземпляр викидається.

Порада: за 2 тижні до передбачуваної висадки севка у відкритий грунт його потрібно добре прогріти. Ця процедура потрібна для того, щоб рослина не почало випускати стрілки завчасно. Щоб зігріти цибулю, потрібно розмістити його близько обігрівача не більше ніж на 12 годин. Не допускається прогрів повітря понад + 35 oC.

Перш ніж починати посів, потрібно видалити з лука зайву лушпиння і сухі хвости. Потім за добу до передбачуваної посадки овоч поміщається в стимулятор росту, розведений згідно інструкції в теплій воді.

За китайським методом рослина висаджується навесні, але грунт готується в осінній період.
Восени грунт перекопується на глибину 1 багнета лопати.

Вносяться такі поживні речовини:

  1. суперфосфат - 15 г;
  2. доломітове борошно - 15 г;
  3. нітрофоска - 10 м

Дані пропорції розраховані на 1 м2. Навесні грунт перекопується і удобрюються азотом. Ця процедура проводиться за 14 днів до посіву.

При цьому потрібно строго дотримуватися пропорції, інакше цибуля виросте маленька, а пір'я буде дуже багато. По завершенні перекопування грунту і внесення добрива потрібно зробити ряди по всій довжині грядки глибиною 16 см, з відстанню між ними близько 35 см.

Лук потрібно висаджувати в сонячну погоду в грунт на глибину не більше ніж на 5 см. Потім овоч засипається землею і поливається. При використанні китайського методу посадки грунт тривалий період залишатиметься пухкої. При цьому рослина отримує всі необхідні для росту елементи, а його коріння розвиваються набагато швидше.

15 -20 червня ряди потрібно відкрити і викопати цибулю. Причому з цих місць забирається невелика верхня частина грунту і пересипається між рядками.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь